Marketing Qualified Leads & Sales Qualified Leads

Marketing Qualified Leads & Sales Qualified Leads

Wellicht bent u niet zo bekend met de verschillende termen in de saleswereld. Het kan dan ook heel goed zijn dat u wel eens van de termen Marketing Qualified Lead (MQL) en Sales Qualified Lead (SQL) hebt gehoord en dat u gemakshalve dacht dat dit hetzelfde was. Een lead is immers een lead toch? Maar er zit een belangrijk verschil tussen de twee. Wat dat verschil is leggen we u graag uit in deze blog!

Een lead

Laten we eerst beginnen bij de uitleg van de term lead. Een lead is iemand of een bedrijf met interesse in uw product of dienst. Uiteindelijk moet u erachter zien te komen hoe geïnteresseerd iemand is en wilt u die interesse omzetten naar daadwerkelijke afname van een product of dienst. En dan is het wel interessant om te weten waar in het proces de lead zich bevindt, vandaar ook dat daar met de termen MQL en SQL onderscheid in wordt gemaakt.

Marketing Qualified Lead (MQL)

Een Marketing Qualified Lead is een lead die nog niet echt contact met u of uw bedrijf heeft gehad. Waarschijnlijk zijn ze een marketing- of communicatie-uiting tegengekomen en hebben ze zich ingeschreven via een contactformulier of op een andere manier om meer informatie gevraagd. U weet dus dat diegene interesse heeft, maar weet nog niet of deze persoon überhaupt interessant is voor u.

Sales Qualified Lead (SQL)

Vervolgens is het tijd om te beoordelen of de MQL interessant genoeg is om met uw salesteam in contact te brengen. Is dat het geval? Dan is de lead een Sales Qualified Lead geworden. Weer een stapje dichter bij een nieuwe klant dus. Uw salesteam kan vervolgens het verdere contact en de afhandeling op zich nemen. Omdat tijd kostbaar is, is het belangrijk dat het salesteam en het marketingteam goed op elkaar aansluiten. Aan beide kanten wilt u natuurlijk geen onnodig werk verrichten met kwalitatief slechte leads.

Op zoek naar kwalitatieve leads?

Bent u op zoek naar kwalitatieve leads, maar heeft u zelf niet de mankracht in huis om dit te bewerkstelligen? Neem dan contact met ons op, wij helpen u daar graag mee verder! We hebben jarenlange ervaring met leadgeneratie en bieden een no-cure no-pay garantie, wat betekent dat u zich geen zorgen hoeft te maken over de kwaliteit!