Klanttevredenheids-onderzoek

Weet u hoe uw klanten denken over uw organisatie, medewerkers en dienstverlening? Een klanttevredenheidsonderzoek biedt u inzicht in de ‘status’ van uw bedrijf. Dat inzicht is essentieel om de groei van uw bedrijf te stimuleren en uw doelen na te kunnen streven. Een klanttevredenheidsonderzoek kan gedaan worden door middel van het afnemen van enquêtes bij uw klanten. Het opstellen, redigeren en afnemen van de vragenlijst en de verwerking van de resultaten neemt echter veel van uw tijd in beslag. Telemarketingbureau, Convins neemt deze activiteiten graag van u over. Ook als het om B2B gaat, nemen we graag enquêtes voor u af.

Wat is een klanttevredenheidsonderzoek?

Bij een klanttevredenheidsonderzoek wordt de tevredenheid van de klanten in kaart gebracht. Dit kan bijvoorbeeld door middel van een klanttevredenheidsonderzoek vragenlijst over de producten, diensten of service. Convins brengt in kaart wat de klant verwacht én wat de klant ervaart.

Waarom een klanttevredenheidsonderzoek?

Een onderzoek naar de tevredenheid van uw klanten kan om verschillende redenen uitgevoerd worden. Misschien wilt u graag weten hoe uw klantenservice presteert, of heeft u een product op de markt gebracht waarvan u graag wilt weten of klanten tevreden zijn over uw product. Om van toegevoegde waarde te kunnen zijn van uw klanten, is het belangrijk om inzicht te krijgen in de tevredenheid. Dit type onderzoek heeft daarnaast ook invloed op de klantloyaliteit: klanten zien dat u daadwerkelijk bezig bent met de tevredenheid. Er wordt aan ze gedacht.

Weet u hoe uw klanten denken over uw organisatie, medewerkers en dienstverlening? Een klanttevredenheidsonderzoek biedt u inzicht in de ‘status’ van uw bedrijf. Dat inzicht is essentieel om de groei van uw bedrijf te stimuleren en uw doelen na te kunnen streven. Een klanttevredenheidsonderzoek kan gedaan worden door middel van het afnemen van enquêtes bij uw klanten. Het opstellen, redigeren en afnemen van de vragenlijst en de verwerking van de resultaten neemt echter veel van uw tijd in beslag. Telemarketingburau Convins neemt deze activiteiten graag van u over. Ook als het om B2B gaat, nemen we graag enquêtes voor u af.

Klantrelaties

Klanttevredenheidsonderzoek B2B

Klantrelaties in de B2B markt zijn over het algemeen langer van aard. Persoonlijk contact is daarom erg belangrijk. De focus ligt meer op de klantrelatie. Als u verantwoordelijk bent voor de klantrelaties wilt u wellicht meer weten over de klantwensen en hoe klanten uw accountmanagers bijvoorbeeld ervaren. Want: een klant die tevreden is over hun accountmanager, is ook tevreden als klant.

Klanttevredenheidsonderzoek loont

Als u weet welke behoeftes uw klanten hebben, kunt u succesvoller samenwerken met uw klanten. Redenen waarom klanttevredenheidsonderzoek loont:

  • Tevreden klanten blijven langer;
  • Tevreden klanten investeren meer, dit leidt tot een hogere omzet;
  • Tevreden klanten zijn enthousiast over uw organisatie en zijn eerder geneigd uw organisatie aan te bevelen bij anderen.

Wilt u meer weten over hoe u de klantverbetering kunt verbeteren of heeft u behoefte aan meer informatie? Neem dan gerust contact met ons op. Of bekijk onze andere telemarketing diensten, zoals het ondersteunen van telefonische acquisitie of leadgeneratie. Onze specialisten vertellen u graag meer over de mogelijkheden omtrent het uitvoeren van een klanttevredenheidsonderzoek.

Laten we van start gaan!

Tevreden klanten