No cure, no pay

Koude acquisitie

Het benaderen van nieuwe potentiële klanten is voor velen eerder een zorg dan een genot. Koude acquisitie kan uw bedrijf verder laten groeien, waardoor het belangrijk is voor uw organisatie om hier aandacht aan te besteden. Gelukkig staat u er niet alleen voor. Met ruim 15 jaar aan expertise en ervaring van Convins hoeft u zich minder druk over te maken als het gaat om koude acquisitie. We voeren alle gesprekken en vergroten uw klantenkring voor u. Zo hoeft u alleen maar aan te geven wat uw wensen en doelen zijn en Convins buigt zich over de rest. Zo houdt u zelf tijd en energie over voor andere belangrijke zaken.

Waarom Convins de juiste partner is voor koude acquisitie

Met meer dan 80 vaste werknemers wordt Convins niet voor niets het grootste B2B telemarketing bureau van Nederland genoemd. Dankzij de kennis en ervaring die we in de afgelopen 15 hebben opgedaan op het gebied van telemarketing weten we als geen ander hoe we koude acquisitie aan moeten pakken. Om u het beste resultaat te kunnen garanderen, werken we alleen met goed getrainde telemarketeers. Hierdoor bent u verzekerd van kwalitatieve leads.

No Cure – No Pay

Bij Convins hanteren we het ´No Cure – No Pay´ principe. Dit houdt in dat u niet betaalt voor iets waar u niets aan heeft. We geven bij Convins de voorkeur aan kwaliteit boven kwantiteit. Het gaat er ons niet om dat we zoveel mogelijk mensen of organisatie bereiken, maar dat het kwalitatieve relaties zijn waar u echt wat aan heeft. Voordat we voor u aan de slag gaan met koude acquisitie, stellen we daarom samen een afspraak op waar we bepaalde criteria aan vast hangen. Alleen wanneer de afspraak wordt behaald en er wordt voldaan aan alle criteria, zullen we onze service in rekening brengen. Hierdoor waarborgen we een hoge kwaliteit van onze diensten. Bovendien dragen wij de risico´s waardoor we u als klant ontzorgen.

Transparant

Bij Convins geloven we in transparantie. Door transparant te zijn, hebben we uit kunnen groeien tot het grootste telemarketing bureau van Nederland. Het is voor ons belangrijk om u als organisatie volledig op de hoogte te houden van onze werkzaamheden. We informeren u dan ook regelmatig over alle lopende zaken via het dashboard. Hier kunt u bekijken wie we gebeld hebben en welke afspraken er gemaakt zijn. Daarnaast werken we bijvoorbeeld altijd vanuit uw telefoonnummer en e-mailadres. Zo weet u precies waar we mee bezig zijn. Ook houden we niet van kleine lettertjes maar van duidelijk en kort. Prettige communicatie en duidelijke afspraken zijn onderdeel van onze transparante werkwijze.

Geen belscripts

Dit is ook een belangrijk punt in onze aanpak. We werken namelijk niet met belscripts. Bij Convins volgen we geen standaard scripts die worden toegepast op elk willekeurig bedrijf, omdat we geloven in een persoonlijke aanpak. Maatwerk is waar wij voor staan. Hiermee zorgen we ervoor dat we in kunnen spelen op de behoeften en kenmerken van uw doelgroep. Zo zijn gesprekken altijd persoonlijk.

In contact komen met Convins

Bent u er klaar voor om de koude acquisitie van uw bedrijf over te laten aan de experts van Convins? Neem dan heel makkelijk contact met ons op via de mail of per telefoon. Laat ons weten wat uw wensen zijn op het gebied van koude acquisitie in een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Op het gebied van telemarketing heeft Convins nog meer diensten die wellicht interessant voor u zijn. Laat u voorlichten door ons team van professionals die voor u klaar staat om samen te werken aan uw succes.

Laten we van start gaan!

Veelgestelde vragen

Warme en koude acquisitie: wat zijn de verschillen?

Er bestaan twee soorten acquisitie: koude- en warme acquisitie. Bij warme acquisitie worden organisaties of mensen benaderd die u al kent. Bij de andere variant worden organisaties of mensen benaderd die u nog niet kent. Ze zijn nog niet bekend met uw product of dienst. Door koude acquisitie in te zetten, creëert u een potentiële klantrelatie met nieuwe organisaties. Het is het fijnste als uw organisatie volledig draait op warme acquisitie, maar in de praktijk werkt het echter niet zo. Door Convins in te zetten als partner voor uw koude acquisitie, genereren wij strategisch nieuwe leads voor u. De specialisten weten namelijk precies welke technieken en strategieën zij in moeten zetten.

Welke vormen van acquisitie zijn er?
Er zijn drie vormen van acquisitie: koude, warme en online acquisitie. Bij koude acquisitie neem je contact op met potentiële klanten die je nog niet kent. Bij warme acquisitie neem je contact op met bestaande klanten, of potentiële klanten die je eerder hebt gesproken. Bij online acquisitie werf je klanten via bijvoorbeeld social media. Bij Convins gaan we voor je aan de slag met koude en warme acquisitie.
Hoe begin je met koude acquisitie?
Koude acquisitie is lastig, omdat je de potentiële klant moet overtuigen om een gesprek aan te gaan. Een goede voorbereiding is daarom het belangrijkste. Lees je in en zorg dat je weet wie je wil spreken. Wat wil je bereiken met het gesprek? Focus op het probleem van de potentiële klant. Sluit het gesprek af met een opvolging: actiepunten, een afspraak of het sturen van een offerte.
Wat is koud bellen?
Bij koud bellen, bel je potentiële klanten die je nog niet eerder hebt gezien of gesproken. Je benadert bedrijven ongevraagd, met als intentie om ze te helpen met het oplossen van een probleem dat ze misschien ervaren. De verkoper en de koper kennen elkaar niet.

Tevreden klanten