No cure, no pay

Koude acquisitie

Koude acquisitie: de manier van klanten werven die vaak onderschat wordt. Ondernemers zijn soms huiverig om gebruik te maken van deze methode, omdat ze bang zijn potentiële klanten af te schrikken. Het tegendeel is waar, mits u deze methode goed toepast. Sterker nog: als u niet aan koude acquisitie doet, is de kans groot dat u al snel 1-0 achter staat bij de concurrent die dit wel toepast. Een voorwaarde voor koude acquisitie is dat u het wel uitbesteedt aan een professional. Zo weet u zeker dat u effectief en doeltreffend te werk gaat. Koude acquisitie is niets meer dan het ‘koud’ aanspreken van potentiële klanten om uw dienst of product aan te bieden. Het klinkt simpel, maar er komt zeker een strategie bij kijken.

Voordelen

Wat is koude acquisitie?

Koude acquisitie is het benaderen van potentiële klanten die nog geen relatie hebben met het bedrijf. We gaan een lijst met potentiële klanten af en benaderen deze mensen en vragen of ze interesse hebben om producten of diensten af te nemen. Een voordeel van koude acquisitie is dat u snel en makkelijk potentiële klanten kunt bereiken. Het voordeel van koude acquisitie is dat u snel en makkelijk potentiële klanten kunt bereiken. Het benaderen van potentiële klanten die nog geen relatie hebben met uw bedrijf is een vak apart.

Een goede strategie is bepalend voor het succes van koude acquisitie. Onze specialisten weten precies welke technieken ze moeten inzetten in verschillende situaties. Daarom is het verstandig koude acquisitie uit te besteden aan een ervaring bureau. Een partner voor marketing en sales loont echt. Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan gerust contact met ons op. Ons team staat voor u klaar.

Het effect van koude acquisitie B2B

Na het bepalen van de strategie en de uitvoering, is het tijd om het resultaat te bekijken. Als u de koude acquisitie B2B door Convins laat uitvoeren, kunt u ervan uitgaan dat u hiermee succes boekt. Dit ondervonden ook eerdere ondernemers die deze werkzaamheden aan ons toevertrouwden. Bekijk onze referenties voor meer informatie. Convins verdiept zich goed in de ontwikkelingen van de branche. Hierdoor weten we waar de kansen liggen voor de accountancy. Wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen? Neem dan contact op met een van onze medewerkers.

In contact komen met onze koude acquisitie professionals?

Ons team bestaat uit mensen die getraind zijn in het uitvoeren van koude acquisitie. Zo zijn zij professionals in het uitvoeren van koude acquisitie via de telefoon. Met hun kennis weten zij precies welke gesprekstechnieken zij tijdens het uitvoeren van koude acquisitie moeten gebruiken. Daarnaast maken onze professionals geen gebruik van belscripts voor koude acquisitie. De leads die worden gebeld zullen dan ook echt een goed gesprek voeren met ons personeel. Op deze manier wordt er ook een inzicht verkregen in de behoeften en toekomstige investeringen van uw prospects. Daarnaast bieden wij u een goed inzicht in de Decision Making Unit van uw klanten tijdens het uitvoeren van onze dienst.

Bent u benieuwd naar wat Convins voor u te bieden heeft? Neem gerust contact op met één van onze professionals. Wij staan u graag te woord. U kunt ons dagelijks bereiken via +31 553 665 771, of u kunt het contactformulier invullen. We nemen dan zo snel mogelijk contact met u op.

Laten we van start gaan!

Veelgestelde vragen

Warme en koude acquisitie: wat zijn de verschillen?

Er bestaan twee soorten acquisitie: koude- en warme acquisitie. Bij warme acquisitie worden organisaties of mensen benaderd die u al kent. Bij de andere variant worden organisaties of mensen benaderd die u nog niet kent. Ze zijn nog niet bekend met uw product of dienst. Door koude acquisitie in te zetten, creëert u een potentiële klantrelatie met nieuwe organisaties. Het is het fijnste als uw organisatie volledig draait op warme acquisitie, maar in de praktijk werkt het echter niet zo. Door Convins in te zetten als partner voor uw koude acquisitie, genereren wij strategisch nieuwe leads voor u. De specialisten weten namelijk precies welke technieken en strategieën zij in moeten zetten.

Welke vormen van acquisitie zijn er?
Er zijn drie vormen van acquisitie: koude, warme en online acquisitie. Bij koude acquisitie neem je contact op met potentiële klanten die je nog niet kent. Bij warme acquisitie neem je contact op met bestaande klanten, of potentiële klanten die je eerder hebt gesproken. Bij online acquisitie werf je klanten via bijvoorbeeld social media. Bij Convins gaan we voor je aan de slag met koude en warme acquisitie.
Hoe begin je met koude acquisitie?
Koude acquisitie is lastig, omdat je de potentiële klant moet overtuigen om een gesprek aan te gaan. Een goede voorbereiding is daarom het belangrijkste. Lees je in en zorg dat je weet wie je wil spreken. Wat wil je bereiken met het gesprek? Focus op het probleem van de potentiële klant. Sluit het gesprek af met een opvolging: actiepunten, een afspraak of het sturen van een offerte.
Wat is koud bellen?
Bij koud bellen, bel je potentiële klanten die je nog niet eerder hebt gezien of gesproken. Je benadert bedrijven ongevraagd, met als intentie om ze te helpen met het oplossen van een probleem dat ze misschien ervaren. De verkoper en de koper kennen elkaar niet.

Tevreden klanten