No cure, no pay

Marketing campagnes

Ook voor marketingacties voor uw organisatie is Convins uw partner. Wilt u als autodealer zijnde uw klanten uitnodigen voor een proefrit? Of runt u een woonboulevard en wilt u een evenement organiseren voor uw winkelend publiek? Een marketingactie maakt het verschil! Voor het succesvol benaderen van uw doelgroep bent u bij telemarketingbureau Convins aan het juiste adres. De professionals van Convins zijn creatief, praktisch ingesteld en werken resultaatgericht aan de marketingactie voor uw organisatie.

Laten we van start gaan!

Er is meer...

Uitnodigingen relaties en/of toekomstige klanten

Uw relaties en/of prospects krijgen waarschijnlijk een paar keer per jaar een uitnodiging voor een activiteit georganiseerd door uw bedrijf voor leadgeneratie. Door uw relaties telefonisch uit te nodigen, of door te bellen naar aanleiding van uw uitnodigingen, weet u direct of uw genodigden wel of niet aanwezig zijn. Convins neemt telefonische acquisitie van uw relaties en/of prospects graag van u over.

Opvolgen beursleads en mailings

Convins helpt u graag bij het nabellen van de contacten die u op beurzen hebt opgedaan. Ook bij mailings geldt dat een goede opvolging de respons aanzienlijk verhoogt. Schakel Convins in voor het opvolgen van uw mailings, dan bent u verzekerd van een minimale conversie van 4-6%.

Telefonische enquêtes

Onderzoek doen en enquêtes afnemen zijn functionele, maar tijdrovende klussen. Laat activiteiten als vragenlijsten opstellen en redigeren, deze afnemen en verwerken over aan Telemarketingbureau Convins. Wij beschikken over de ervaring en capaciteiten om onderzoeken en enquêtes binnen afzienbare tijd telefonisch voor u af te nemen. De verkregen resultaten krijgt u gepresenteerd in een overzichtelijke rapportage.

Mystery calls

Mystery calling draagt bij aan een verbetering van uw dienstverlening, hogere conversie en meer kennis bij uw medewerkers. Door bedrijven telefonisch te benaderen als mystery caller, kan Convins beoordelen hoe het is gesteld met bijvoorbeeld de servicegerichtheid en klantgerichtheid van medewerkers. De resultaten helpen u bij het maken van een verbeterslag van uw telefonische klantenservice.

Service calls

Door uw klanten vooraf te bellen door middel van service calls, wordt de afspraak met uw adviseur bevestigd. Deze korte gesprekken kunnen uw organisatie veel geld besparen. Ze hebben als doel om uw (eind)klant voor te bereiden op uw komst. Hiermee voorkomt u dat iemand van uw bedrijf voor een dichte deur staat.

Klanttevredenheids­onderzoek

Een klanttevredenheidsonderzoek biedt u inzicht in de ‘status’ van uw bedrijf. Dat inzicht is essentieel om de groei van uw bedrijf te stimuleren en uw doelen na te kunnen streven. Een klanttevredenheidsonderzoek kan gedaan worden door middel van het afnemen van enquêtes. Convins neemt alles hierin van u over. Ook als het gaat om B2B nemen we graag enquêtes voor u af.

Adressenbestanden actualiseren

Bij Convins actualiseren en completeren we bedrijfsgegevens en gegevens van contactgegevens. Daarnaast doen we concrete uitvragen waarvan de input gebruikt kan worden voor leadgeneratie of marketingacties. Ook geven de specialisten van Convins u advies over databasebeheer waardoor u hier meer winst uit kan halen.

Tevreden klanten