Klanttevredenheidsonderzoek

Telemarketing
No Cure, No Pay

Klanttevredenheidsonderzoek

Weet u hoe uw klanten denken over uw bedrijf, medewerkers en dienstverlening? Een klanttevredenheidsonderzoek biedt u inzicht in de ‘status’ van uw bedrijf. Dat inzicht is essentieel om de groei van uw bedrijf te stimuleren en uw doelen na te kunnen streven.

Een klanttevredenheidsonderzoek kan gedaan worden door middel van het afnemen van enquêtes bij uw klanten. Het opstellen, redigeren en afnemen van de vragenlijst en de verwerking van alle resultaten neemt echter veel van uw tijd in beslag. Telemarketingbureau Convins neemt deze activiteiten graag van u over. Ook als het om B2B gaat nemen we graag enquêtes voor u af.

Telefonisch klanttevredenheidsonderzoek

Dankzij de ervaring en capaciteiten van de specialisten van Convins zijn uw enquêtes binnen afzienbare tijd telefonisch voor u afgenomen. Met veel ervaring in verschillende branches zoals consultancy, ICT, werving en selectie, weten onze specialisten als geen ander hoe ze een succesvol telefonisch klanttevredenheid moeten uitvoeren. Uw telefonisch klanttevredenheidsonderzoek uitbesteden aan Convins levert u niet alleen tijdwinst op, maar geeft u ook tastbare resultaten waarmee u een verbeterslag kunt maken binnen uw bedrijf. U ontvangt de resultaten van het klanttevredenheidsonderzoek overzichtelijk gepresenteerd in een rapportage. Antwoorden op de vragen zoals: ‘waarom kiezen klanten voor ons?’ En ‘hoe ervaren klanten onze dienstverlening?’ Kunnen onder andere door middel van een telefonisch klanttevredenheidsonderzoek beantwoord worden.

Wanneer u weet welke behoeftes uw klanten hebben, kunt u succesvoller samenwerken met uw klanten. Redenen waarom klanttevredenheidsonderzoek loont:

  • Tevreden klanten blijven langer.
  • Tevreden klanten investeren meer, dit leidt tot een hogere omzet.
  • Tevreden klanten zijn enthousiast over uw organisatie en zijn eerder geneigd uw organisatie aan te bevelen bij anderen.

Klanttevredenheidsonderzoek b2b

Klantrelaties in de b2b-markt zijn over het algemeen langer van aard. Persoonlijk contact is in deze daarom erg belangrijk. De focus ligt dan meer op de klantrelatie. Wanneer u verantwoordelijk bent voor klantrelaties wilt u wellicht meer weten over de klantwensen en hoe klanten uw accountmanagers bijvoorbeeld ervaren. Want; een klant die tevreden is over hun accountmanager is, is ook tevreden als klant. Wilt u meer weten over hoe u de klantbeleving kunt verbeteren of heeft u behoefte aan meer informatie? Schroom dan niet en neem gerust contact met ons op! Of bekijk onze andere telemarketing diensten zoals het ondersteunen van telefonische acquisitie of leadgeneratie. Onze specialisten vertellen u graag meer over de mogelijkheden omtrent het uitvoeren van een klanttevredenheidsonderzoek.

Convins sfeer 14

Vraag een voorstel aan

De tevreden klanten van Convins

De gedreven professionals van Convins pakken elke uitdaging met beide handen aan. Onderstaande bedrijven gingen u al voor en ondervonden grote voordelen van de toegewijde service en telemarketing van Convins.

Wilt u meer informatie over wat wij voor u kunnen betekenen? Leg uw uitdaging aan ons voor en wij bespreken graag de mogelijkheden.

Voorstel aanvragen

Convins in cijfers:

8.8 als beoordeling
2009 oprichtingsjaar
100+ opdrachtgevers
50+ medewerkers