Het belang van goede leadgeneratie

Het belang van goede leadgeneratie

Net als bij vele andere dingen in het leven gaat het bij leadgeneratie ook om kwaliteit boven kwantiteit. Voor sommige bedrijven is het niet moeilijk om veel afspraken in te plannen, maar veel afspraken betekent niet direct ook veel leads en nieuwe klanten. Bovendien is het zonde van uw tijd, en die van de persoon waarmee u een afspraak maakt, als tijdens het gesprek blijkt dat het niks gaat opleveren. Daarom leggen we u in deze blog uit wat het belang en de voordelen zijn van goede kwalitatieve leadgeneratie.

Wat levert goede leadgeneratie op?

Het grootste voordeel is dat goede leads kunnen leiden tot nieuwe klanten en mogelijk in de toekomst meer omzet en winst. Maar dat is natuurlijk niet het enige voordeel dat u eruit kunt halen. Het levert bijvoorbeeld een grotere naamsbekendheid op en u blijft top-of-mind bij de mensen die u spreekt. Als het nu niet direct leidt tot een concrete deal kan dat altijd in de toekomst nog gebeuren, ze weten immers wie u bent en wat uw bedrijf doet. U zorgt hierdoor ook direct voor meer betrokkenheid bij uw onderneming, ze leren u kennen en daar kunt u later de vruchten van plukken. En last but not least, het kan u ook tijdswinst opleveren. Zoals gezegd is het makkelijk veel afspraken in te plannen, maar als die allemaal niets opleveren kost u dat waardevolle tijd. Zo heeft u natuurlijk veel meer aan één goede lead dan aan tien afspraken waar niets uitkomt.

Uitbesteden

Het kan natuurlijk ook zo zijn dat u geen tijd of capaciteit heeft om de leadgeneratie zelf te doen. Dat wil dan niet automatisch betekenen dat het dan maar helemaal niet meer hoeft te gebeuren, u kunt het ook uitbesteden. Dan gaan professionals voor u aan de slag om kwalitatieve leads te genereren. Dit is een investering die zich weer terugverdient in nieuwe leads en klanten én in tijd. Dubbel winst dus.

Convins helpt u graag bij uw leadgeneratie

Bent u van plan u uw leadgeneratie uit te besteden, maar wilt u eerst meer weten over hoe dat precies in zijn werk gaat? Neem dan contact met ons op, dan gaan wij samen met u kijken naar de beste strategie. U bepaalt dan samen met ons de criteria waar leads aan moeten voldoen en zorgen ervoor dat onze specialisten goede inhoudelijke gesprekken voeren die leiden tot waardevolle leads. U betaalt bij Convins alleen voor een kwalitatief goede afspraak en pas nadat die afspraak plaatsgevonden heeft. Met dit no-cure-no-pay principe weet u zeker dat u goed zit.