Koude acquisitie

Koude acquisitie

Koude acquisitie, de manier van klanten werven die tegenwoordig vaak onderschat wordt. Ook zijn ondernemers soms huiverig om gebruik te maken van deze methode, omdat ze bang zijn potentiële klanten af te schrikken. Het tegendeel is waar, mits u deze methode goed toepast. Sterker nog, wanneer u niet aan koude acquisitie doet is de kans groot dat u al gauw één-nul achter staat bij uw concurrent. Voorwaarde voor goede koude acquisitie is wel dat u het uitbesteedt aan een professional, zo weet u zeker dat u effectief en doeltreffend te werk gaat. Koude acquisitie is namelijk niets meer dan het ‘koud’ aanspreken van potentiële klanten om uw dienst of product aan de man te brengen. Het klinkt simpel, maar er komt zeker een strategie bij kijken.

Koude acquisitie met een strategie

Op welke dag en welk tijdstip kunt u het best bellen? Wat moet u vertellen en wat juist niet? Op welke toon wilt u potentiële afnemers van uw diensten of producten benaderen? En hoe houden we bij welke contacten we hebben gelegd én welke succesvol waren? Deze en meer vragen zijn goed om voorafgaand aan de koude acquisitie. U heeft namelijk een duidelijk strategie nodig, alvorens u begint met bellen. De professionals van Convins nemen daarom de tijd om vooraf met u deze zaken vast te leggen. De werkwijze van Convins kenmerkt zich dan ook door maatwerk, wij werken nooit een standaard script af en spelen in om de kenmerken van uw specifieke doelgroep. Zo is voor iedereen duidelijk wat het doel van de koude acquisitie moet zijn. Tijdens het uitvoeren van de bepaalde strategie houden zij daarnaast precies bij wie er is gebeld en welke afspraken er zijn gemaakt. U blijft dus volledig op de hoogte van het verloop. Zo vergroot u uw klantenkring zonder dat het u zelf tijd, energie én eventuele frustratie kost.

Het effect van koude acquisitie

Na het bepalen van de strategie en de uitvoering hiervan, is het tijd om het resultaat te bekijken. Wanneer u de koude acquisitie door Convins laat uitvoeren, kunt u ervan uitgaan dat u hiermee succes boekt. Dit ondervonden ook eerdere ondernemers die deze werkzaamheden aan ons toevertrouwden. “Voor een advocatenkantoor is succesvolle acquisitie erg belangrijk. Gelukkig hebben wij een aantal jaar geleden kennis mogen maken met Convins. Vanaf de start van de samenwerking is Convins erg succesvol in het verzorgen van nieuwe lead”, liet een advocatenkantoor aan ons weten. En ook een accountantskantoor was te spreken over onze werkwijze, hoewel ze hier eerder huiverig voor waren. “Daar waar een accountantskantoor gemiddeld genomen niet zo goed in is in ‘koude acquisitie’, heeft Countus Emmen een mooie samenwerking gevonden met Convins. Convins verdiept zich goed in de ontwikkelingen van de branche, hierdoor weten ze waar de kansen liggen voor de accountancy.” Benieuwd naar andere referenties van eerdere klanten? Lees ze online! Wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen? Neem dan gerust contact op met een van onze medewerkers.”