Waarom acquisitie juist nu kansen biedt

Waarom acquisitie juist nu kansen biedt

We hoeven u niet te vertellen dat evenementen en netwerkbijeenkomsten momenteel niet aan de orde zijn. Vervelend, want kansen ontstaan vaak tijdens zulke momenten en de kans is klein dat u toevallig een interessante klant of mogelijke zakenpartner tegenkomt op straat of in de supermarkt. Maar dat is nog geen reden om bij de pakken neer te zitten. Waarom? Dat leggen we u graag uit in deze blog!

Koude acquisitie een vieze term?

Aan koude acquisitie kleeft bij veel ondernemers een negatief imago, onterecht vinden wij. Sléchte koude acquisitie is inderdaad vervelend voor de ontvanger van het telefoontje of de e-mail, maar als het goed gedaan wordt levert het u én de persoon aan de andere kant van de lijn wat op. Uw bedrijf heeft immers wat te bieden, anders was het er niet geweest. En er zijn altijd partijen die gebruik kunnen en willen maken van uw product of dienst. Het is dus helemaal geen actie die mensen afschrikt en het hoeft al zeker geen irritatie op te roepen.

Bij gebrek aan fysieke bijeenkomsten

Wat u ook zeker niet moet vergeten is dat u op een beurs of een netwerkbijeenkomst ook aan koude acquisitie doet, maar dan face-to-face. Voor velen voelt dat wel vertrouwd, maar telefonische acquisitie niet. Begrijpelijk, maar zoals we eerder al aangaven, onterecht. Het principe is namelijk hetzelfde, u heeft iets te bieden en de andere partij kan daar zijn of haar voordeel uit halen. Maar is er dan één magische manier voor het voeren van goede telefonische acquisitie? Nee, helaas niet. Maar er zijn gelukkig wel experts die met hun kennis en ervaring het maximale uit acquisitiegesprekken kunnen halen.

Acquisitie uitbesteden

En die experts vindt u bij Convins! Wij helpen u graag door (een deel van) uw acquisitie over te nemen. Met name in deze tijden waarin fysieke ontmoetingen niet mogelijk zijn is het belangrijk de telefonische acquisitie op orde te hebben. De kachel moet branden natuurlijk en als u normaal gesproken uw leads op bijeenkomsten genereert is een alternatief hard nodig. Bij Convins hebben we al meer dan tien jaar ervaring in telemarketing en dus ook in koude acquisitie. Met onze getrainde telemarketeers kunt u er vanuit gaan dat de acquisitie resultaat oplevert. Vraag vrijblijvend een offerte aan en we gaan met u kijken wat we voor u kunnen betekenen!