Waarom telemarketing uitbesteden?

Waarom telemarketing uitbesteden?

U kunt natuurlijk zelf de telefoon pakken en een hele lijst met potentiële klanten of zakenrelaties afbellen in de hoop op een lead of telefonische verkoop van uw diensten of producten. Er is echter een reden dat hiervoor gespecialiseerde bedrijven zijn. Achter telefonische verkoop, telemarketing dus, zit namelijk een hele marketingstrategie. Juist deze achterliggende strategie, het gebruik van de juiste toon en boodschap zorgt ervoor dat telemarketing ook echt werkt. Daarnaast kan het u enorm veel kostbare tijd schelen om deze werkzaamheden op het bordje van specialisten te leggen. Zij nemen niet alleen de werkzaamheden voor u uit handen. Ze zijn ook gewend om de tijd zeer effectief te gebruiken. Al snel weten ze of een potentiële klant of zakenrelatie ingaat op uw voorstel of aanbieding. Zo niet? Dan gaan zij al gauw verder met de lijst. Ze blijven dus zeker niet opdringerig doorpraten. Telemarketing kunt u dus het best uitbesteden. Maar aan wie? Wij begrijpen dat het moeilijk kan zijn om tussen alle aanbieders de juiste partner te vinden. Wij geven wat tips.

Tips bij het vinden van de juiste telemarketingpartner

U weet nu waarom u telemarketing het best kunt uitbesteden en wat hiervan de voordelen zijn. Maar waar moet u op letten wanneer u een geschikte partij zoekt om uw telemarketing aan over te laten. U wilt namelijk wel direct een professional vinden die de boodschap van uw bedrijf op de juiste manier kan overdragen. Daar zit dan ook de eerste tip bij het vinden van een telemarketingpartner. Zijn deze specialisten in staat om het juiste verhaal op de goede toon over te brengen, zonder opdringerig te zijn? Zo kunt u bedrijven die werken met een vast script het best vermijden. Uw verhaal moet namelijk uniek zijn en passen bij wat u wilt uitstralen. Tevens weet u zeker dat u te maken heeft met professionals, wanneer het bedrijf ook coacht en traint op het uitvoeren van goede telemarketing.

Alleen zo werkt telemarketing uitbesteden

Hoe komt u erachter of u de juiste partner hebt gevonden? Allereerst door op de website goed te kijken hoe de strategie, het team en de werkwijze wordt voorgesteld. Hoe fijn is het bijvoorbeeld als er specialisten voor diverse takken van telemarketing aanwezig zijn? Denk aan business to business of juist business to costumer. Gaat u voor leadgeneratie of juist voor het uitnodigen voor relaties? Het uitvoeren van service calls of een klanttevredenheidsonderzoek door middel van enquêtes? Daarin zit namelijk nogal wat nuance, het is fijn als het team goed in de gaten heeft welke toon ze voor welk doel moeten inzetten. Hoe wordt er gefactureerd? Ook dit is een belangrijke zaak wanneer u van plan bent telemarketing uit te besteden. Bijvoorbeeld op basis van ‘no cure, no pay’, u betaalt dus wanneer u ook daadwerkelijk voordelen ervaart. Dat loont. Een voorbeeld van zo’n partner in marketing en sales is Convins. Kijk vooral even verder op onze website en maak zeker even een afspraak om uw specifieke wensen door te nemen. Ons team staat voor u klaar.