Hoe voer je het gesprek bij telefonische acquisitie?

Hoe voer je het gesprek bij telefonische acquisitie?

De meeste mensen denken bij een gesprek met een telemarketeer waarschijnlijk aan de sales trucjes. Iemand in een ja-sfeer brengen of net zo lang aan de lijn blijven zonder dat de ander er tussen kan komen. Bij Convins geloven wij niet in deze trucjes en weten wij dat dit simpelweg niet werkt. Het is beter om een eerlijk gesprek te voeren, dan een heel monoloog te houden. Hier zit immers niemand op te wachten. Dankzij onze jarenlange ervaring weten wij wat écht werkt. In dit blog geven wij u een aantal tips voor het voeren van een gesprek bij telefonische acquisitie.

Wees straight to the point

Draai niet om uw punt heen, maar vertel zo vroeg mogelijk in het gesprek waarom u belt. Laat dit overigens niet het eerste zijn dat u aan de telefoon zegt, een korte introductie is altijd prettig. Vertel echter direct na de introductie wat de reden is van het telefoongesprek. Hierdoor komt u er snel achter of uw prospect geïnteresseerd is in uw verhaal of niet. Zo bespaart u niet alleen de tijd van uw prospect, maar ook uw eigen tijd. Deze kunt u vervolgens weer gebruiken voor prospect die eventueel wél geïnteresseerd zijn. Het is dus belangrijk om vroeg in het gesprek te benoemen waarom u belt.

Houd het gesprek positief en open

Niets is een grotere gespreksdoder dan een handje vol gesloten vragen. Wanneer u alleen een ‘ja’ of ‘nee’ van uw prospect krijgt, kunt u hier geen goed gesprek mee voeren. Vraag bijvoorbeeld niet of uw prospect SEO inzet, maar vraag wat uw prospect op dit moment doet om de vindbaarheid van hun website te vergroten. Vervolgens kunt u uw prospect relevante informatie geven. Uit open vragen komt een compleet ander gesprek dan uit gesloten vragen. Tevens is het ook goed om de vragen positief te houden. ‘Waarom zet u geen SEO in?’ zorgt voor een compleet andere sfeer in het gesprek dan bijvoorbeeld ‘Wat heeft u al gedaan wat betreft SEO?’. De negatieve vraag kan arrogant over komen en voor een nare sfeer zorgen. Let er dus altijd op dat u uw gesprek positief houdt.

Telemarketing uitbesteden

Met deze tips komt u al een heel eind in uw telefonische acquisitie. Heeft u zelf te weinig tijd om deze gesprekken te voeren en hier beter in te worden? Neem contact met ons op. Wij nemen dit werk graag bij u uit handen.