Een goed telefonisch gesprek: de psychologie

Een goed telefonisch gesprek: de psychologie

Er zijn al verschillende blogs geschreven over verschillende technieken binnen een telemarketing gesprek. Bijvoorbeeld over hoe u zo’n dergelijk gesprek het beste kunt afsluiten en nog veel meer. Toch kunt u nog veel meer uit uw telemarketing halen dan alleen maar technisch uw verhaal doen. Het verhaal is zeker belangrijk, maar in het eerste contact met een toekomstige klant draait het hier niet om. Bij communicatie gaat het voor 85% om de emotie en voor 15% om feiten. Deze 15% feiten is het verhaal dat u verteld. Maar wat is dan deze belangrijke 85%? Dit is begrijpen, willen begrijpen, connectie en vertrouwen. Wij leggen u uit hoe u met uw stem nog meer een connectie kunt maken met uw toekomstige klanten aan de andere kant van de lijn.

Manier van communiceren

Bij een telemarketinggesprek is uw stem het enige directe middel om te gebruiken. Tijdens een telefoongesprek kunt u geen gebruik maken van fysiek contact, uw glimlach of andere gezichtsuitdrukkingen. Het enige wat u kunt inzetten is uw stem. Wat kunt u doen met uw stem om nog succesvoller te worden in telemarketing? Het is een feit dat mensen het beste overweg kunnen met mensen die op hen lijken, zowel bewust als onbewust, en hier kunnen wij iets mee! Pas bijvoorbeeld uw tempo aan aan dat van uw gesprekspartner. Praat hij of zij langzaam, ratel dan niet te snel door, maar pas je aan. Naast het tempo, kunt u bijvoorbeeld ook de kleur van uw stem iets aanpassen. Daarnaast blijft het belangrijk om goed te blijven luisteren, praat niet door iemand heen en val niemand in de reden. Laat hem uitpraten en reageer daarna vanuit het willen begrijpen. Wanneer u zich hier bewust van wordt tijdens een telefoongesprek kunt u het toepassen.

Telemarketing uitbesteden

Wij begrijpen het, het is lastig om bovenstaande tips direct voor uzelf toe te passen. Blijft u telemarketing desondanks deze tips lastig vinden? Veel bedrijven kiezen ervoor om de telemarketing uit te besteden, bijvoorbeeld aan ons. Bij Convins gaat het niet alleen om de inhoud van het gesprek. Het belang van goed stemgebruik wordt gekend, het is immers een van de belangrijkste items van de succesvolle telemarketeer. Convins telemarketeer specialisten nemen u een hele hoop uit handen als het gaat om klantbenadering en de verkoop van uw product of dienst.

Meer weten?

Wilt u meer weten over de telemarketing van Convins? Wij stellen een passende strategie op, die
volledig past bij uw bedrijf, uw doelgroep en uw doelstelling. Na de telemarketingactie leveren we u
alle informatie die wij verzameld hebben ter uitbreiding van het klantenbestand en mogelijke voorinformatie om deals te sluiten. Heeft u vragen over onze werkwijze? Schroom dan niet om contact met ons op te nemen!