De waarde van persoonlijk contact met toekomstige klanten

De waarde van persoonlijk contact met toekomstige klanten

Voor een toekomstige klant is over het algemeen meer nodig dan alleen een mailtje. Klanten willen u eerst leren kennen, weten met wat voor bedrijf ze te maken hebben en wat ze kunnen verwachten. Maar dat kost tijd en tijd is vaak schaars. Daarom kan het erg helpen om uw acquisitie uit te besteden. Wat dat voor voordelen oplevert lees u in deze blog.

Optimale betrokkenheid

Bij het uitbesteden van telemarketing is het gebruikelijk om te werken met een no cure no pay-principe. U betaalt dan dus alleen voor de kwalitatieve leads die u krijgt aangeleverd. Dit zorgt ervoor dat de telemarketeers met nog meer betrokkenheid aan de slag gaan voor u. Dit begint al bij de voorbereiding en de kennismaking met uw bedrijf. Doordat de telemarketeers alles weten over uw bedrijf zal het voor uw toekomstige klanten ook aanvoelen als ze daadwerkelijk met iemand van uw organisatie praten.

Goed gevoel bij de klant

Door die optimale betrokkenheid zal de toekomstige klant zich ook serieus genomen voelen. Doordat hij of zij persoonlijk benaderd worden met een concreet verhaal wordt snel duidelijk of uw bedrijf een match voor ze is, of niet. Het heeft bovendien een positieve invloed op het vertrouwen van de klant. Allemaal factoren die meespelen in hun keuze.

Hoger slagingspercentage

Het persoonlijke contact zal door bovenstaande voordelen uiteindelijk ook leiden tot een hoger slagingspercentage van de acquisitiepogingen. En om rendement is het in uiteindelijk toch te doen. Door de kwaliteit van de gesprekken is er bovendien ook een grotere kans op loyale klanten die voor langere tijd bij u betrokken blijven.

Uw telemarketing uitbesteden

Klinkt dit nou als de ideale oplossing voor uw organisatie? Neem dan contact met ons op! We gaan dan graag met u in gesprek over de mogelijkheden van telemarketing. U kunt daarvoor een contactverzoek achterlaten op de website, maar u kunt ons ook gerust even bellen. We zijn op werkdagen te bereiken op +31 553 665 771, onze specialisten helpen u dan verder. Lees in de tussentijd vast even de referenties van onze klanten!