Tips voor het schrijven van een vacaturetekst

Tips voor het schrijven van een vacaturetekst

Al jarenlang het meest gebruikte middel wanneer we kijken naar de arbeidsmarktcommunicatie. We hebben het natuurlijk over de vacatureteksten. Iedereen heeft er wel eens een gelezen of er zelfs op gereageerd. Maar de meeste vacatureteksten bevatten veel clichés en spreken niet écht aan. Het kan en moet anders, het is immers al 2020. Schrijf de vacatureteksten dus niet op automatische piloot, maar wees bewust van wat u schrijft. Doe dit bijvoorbeeld door van te voren te bedenken wat het doel is van de tekst. Met een vacaturetekst wilt u aandacht trekken, informeren en enthousiasmeren. Hiermee hoopt u uiteindelijk natuurlijk gedrag te beïnvloeden en een sollicitant binnen te halen. In dit blog geven wij een aantal tips voor het schrijven van wervingsteksten in 2020.

Verplaats u in de kandidaat

Het doelgroepgericht schrijven en handelen vormt waarschijnlijk al de basis van uw werving en selectie. Dit is ook in 2020 nog zeer belangrijk. Ga tijdens het schrijven af en toe op de stoel van de kandidaat zitten en lees wat u net geschreven heeft. Spreekt dit genoeg aan? Zorg ervoor dat u naar de kandidaat toe schrijft met de juiste tone of voice. Wat activeert de kandidaat en wat pakt de interesse? Zorg voor gepersonaliseerde content.

Wees eerlijk

Een van de belangrijkste dingen bij een wervingstekst in 2020 is eerlijkheid. Niemand is perfect dus presenteer uw bedrijf ook niet zo. Schets een eerlijk beeld. Vertel wat uw bedrijf nog mist en juist zoekt in een nieuwe college. Dit kan een kandidaat enthousiasmeren wanneer hij of zij zich hierin kan vinden. Hierdoor laat u authenticiteit zien en haalt u de perfecte kandidaat binnen. Laat de perfecte clichés achterwege en wees onderscheidend. Durf eerlijk te zijn en val hiermee op.

Recruitment uitbesteden

Heeft u zelf geen tijd om u helemaal op de werving en selectie van nieuwe medewerkers te storten? Besteed uw recruitment dan uit. Bij Convins nemen wij deze taken graag van u over, zodat u zich kan blijven focussen op uw eigen werkzaamheden. Neem contact met ons op. Samen met u kijken wij wat wij voor elkaar kunnen betekenen.