Online afspraken ook na Covid-19?

Online afspraken ook na Covid-19?

We hebben nog nooit zoveel video calls gehad, programma’s als Zoom, Teams en Hangouts draaien overuren. Thuiswerken is gemeengoed geworden. Het kantoor hebben veel mensen al maanden niet meer met eigen ogen gezien. Afijn, u kent de situatie. Maar laten we ook vast vooruitkijken: hoe ziet de wereld eruit als alles weer kan? Blijven online afspraken onderdeel van uw werkzaamheden? Wij zetten in deze blog op een rijtje waarom online afspraken ook in de toekomst waardevol en efficiënt kunnen zijn.

U bespaart tijd

Weet u nog? Die tijd dat u voor een korte update of mededeling naar een klant reed? Een half uur reistijd, een half uur praten en weer een half uur terug naar kantoor? Dat kan natuurlijk veel efficiënter, zoiets kan ook online. En tijdens het afgelopen jaar hebben we geleerd dat dit in vele gevallen net zo goed werkt. Het mooie is dat u direct na de meeting verder kunt met andere werkzaamheden, u hoeft niet eerst weer terug naar kantoor te reizen! Natuurlijk is het belangrijk om af en toe face-to-face af te spreken, vooral voor belangrijke vergaderingen en ook om binding met elkaar te houden. Maar u hoeft niet voor elk wissewasje in de auto of trein te springen.

Maak het makkelijker

U bespaart niet alleen tijd, maar ook moeite als u niet meer naar uw afspraken hoeft te reizen. Hetzelfde geldt natuurlijk ook voor de (potentiële) klant of partner waarmee u een afspraak heeft. Geen files meer, geen vertraging met het openbaar vervoer, geen gehaast. Bovendien voelen sommige mensen zich ook meer op hun gemak als ze vanuit huis of vanuit hun kantoor een meeting ingaan.

Het is goedkoper

Bovengenoemde redenen hebben nog een bijkomend voordeel, het bespaart geld. U maakt geen kosten meer voor benzine of openbaar vervoer en u kunt tijd die u bespaart inzetten voor andere doeleinden. Win-win dus! Weet u al wat u met de overgebleven tijd gaat doen?

Schakel de hulp in van Convins!

Ziet u het wel zitten om meer online afspraken te houden, maar heeft u nog wat hulp nodig met de strategie en inkleding van het proces? Neem dan contact met ons telemarketing bureau op, onze specialisten helpen u graag verder!