Wat is de gedachte geweest van het telemarketing no cure – no pay concept bij het opzetten door Convins?

Wat is de gedachte geweest van het telemarketing no cure – no pay concept bij het opzetten door Convins?

Convins is opgericht in de zomer van 2009. Voor deze periode heeft Nikos van der Laan enkele jaren gewerkt vanuit loondienst met het inzetten van telemarketingbureaus voor de uitvoering van diverse campagnes. De kwaliteit en kwantiteit liet te wensen over waardoor hij zelf een concept in de markt heeft gezet waarbij het risico wordt gedeeld door beide partijen; het no cure – no pay concept. 

Dit telemarketing concept is erop gericht dat de klant alleen betaalt per kwalitatieve afspraak. Van tevoren worden de verwachtingen van beide partijen duidelijk besproken en vastgelegd in een projectblad. Indien de afspraak wordt gelopen en voldoet aan de gestelde criteria ’s, dan zal de afspraak in rekening worden gebracht. 

Door te werken met vaste collega’s en doordat de collega’s zichzelf kunnen inschrijven op de projecten ontstaat er ook projectbetrokkenheid wat de kwaliteit ten goede komt.

Bovenstaand telemarketing concept is erop gericht om concreet zorg te dragen voor het genereren van kwalitatieve afspraken. Uiteraard voert Convins ook andere telemarketing campagnes uit waarbij de nadruk meer ligt op het verzamelen van marktinformatie. Hierin denkt Convins ook graag  mee en zorgt zij altijd voor een commerciële twist waardoor er het maximale uit de telemarketing campagne wordt gehaald.

Niet voor niets zijn wij als telemarketingbureau gegroeid van eenpitter naar een bedrijf met circa 50 collega’s. Ook benieuwd hoe Convins middels telemarketing uw dienst of product goed kan presenteren? Neem dan contact op voor de mogelijkheden.