Waarom werkt telemarketing?

Waarom werkt telemarketing?

We vallen direct met de deur in huis. Telemarketing werkt omdat het de meest persoonlijke manier van marketing is. Mensen zijn sociale wezens en houden van persoonlijk contact. Waar een folder, mailing of andere digitale boodschap al gauw wordt weggegooid zonder echt te lezen, ligt dit bij telemarketing net even anders. Een echt persoon met een vriendelijke stem wordt namelijk nooit zomaar genegeerd of afgewezen. Er is dus altijd de ruimte om uw bedrijfsboodschap over te brengen. Potentiële klanten of zakenrelaties hebben de mogelijkheid om direct hun vragen te stellen en er is ruimte voor interactie. Dit geeft vertrouwen, wat een groot voordeel is voor het gevoel dat klanten en zakenrelaties hebben bij uw bedrijf. Zij hebben namelijk het gevoel dat u persoonlijk bij hen betrokken bent. Zeker wanneer u telemarketing ook eens inzet om eens te vragen naar de klanttevredenheid van uw contacten. De ervaring leert dat slechts een kort telefoontje van positieve invloed is op de band met uw connecties. Dus, waarom werkt telemarketing? Omdat u persoonlijk contact zoekt zonder opdringerig te zijn en mensen de mogelijkheid geeft tot interactie. Natuurlijk kent ook de effectiviteit van telemarketing mitsen en maren. Hierna leggen wij uit hoe u telemarketing op de goede manier aanpakt om daadwerkelijk effectief te zijn.

Telemarketing werkt alleen als…

…u gebruikmaakt van de expertise van specialisten die dit werk tot hun professie hebben gemaakt. Zij weten namelijk als geen ander hoe telemarketing voor uw bedrijf tot een succes kunnen maken. Zo werkt telemarketing dus door het persoonlijke karakter. Wel is het daarbij belangrijk als die boodschap goed in elkaar zit en op de juiste wijze wordt overgebracht. Daar gaat een marketingstrategie achter schuil. Allereerst moet het verhaal een kop en een staart hebben. Wat wilt u precies overbrengen? Wat moeten potentiële klanten na het telefoontje hebben onthouden? En hoe wilt u dit overbrengen? Met andere woorden, welke tone of voice past bij uw bedrijfsboodschap? Het zijn zaken die vooraf moeten worden vastgesteld, zodat het hele team dat voor u gaat bellen hetzelfde uitgangspunt heeft.

De specialisten aan zet

De beste tip die we dus kunnen geven om telemarketing echt te laten werken? Besteed het uit aan experts. Zij weten precies hoe ze een effectieve telemarketingcampagne op moeten zetten. Zij nemen u mee door het proces. Bijvoorbeeld door te beginnen met een persoonlijk gesprek waarin uw wensen op een rij worden gezet. Op die manier is direct duidelijk wat het doel van uw campagne is. Wat is voor u de meest gewenste uitkomst van deze marketingactie? Het bestand van klantencontacten wordt netjes voor u bijgewerkt door het team en dus heeft u niet alleen nieuwe leads of klanten, u heeft ook een naslagwerk dat up to date is. Telemarketing werkt dus niet alleen, u haalt er nog veel meer uit dan alleen eenvoudige verkoop van uw product of dienst. Wilt u telemarketing inzetten voor uit