Marketing automation

Marketing automation

Zorgen dat de juiste content op het juiste moment bij de juiste persoon terecht komt? Het rendement van de marketing & sales activiteiten van uw B2B organisatie verhogen? Dit is mogelijk door middel van marketing automotion. De afgelopen jaren heeft marketing automation een vlucht genomen, maar wat is het nou precies? We vertellen u er graag meer over.

Wat is het?

Marketing automation helpt prospects in het aankoopproces door relevante content te automatiseren, het doel hiervan is om de leadgeneratie verhogen. Het gaat erom om alle online interacties van een prospect te tracken. Zo wordt er een uitgebreid profiel opgebouwd wat maakt dat er op intelligente wijze een geautomatiseerde dialoog kan worden gevoerd. Dit is gebaseerd op zowel impliciet als expliciet gedrag. Marketing automation kan worden opgesplitst in drie hoofdactiviteiten: opbouwen van digitale profielen, opzetten van relevante campagnes en het converteren en prioriteren van leads.

Het opbouwen van digitale profielen

Marketing automation helpt u conversaties met uw prospects te houden. Dit is wel alleen mogelijk als u weet wat er speelt. Door bijvoorbeeld te volgen welke websites hij bekijkt of welke e-mails hij interessant vindt. Door expliciete en impliciete date op te slaan bouwt u een persoonlijk profiel op van iedere prospect.

Opzetten van relevante campagnes

Een profiel van een prospect gebruikt u als organisatie om te kijken of marketing uitingen relevant zijn. U verstuurt alleen informatie waarvan u weet dat de prospect erop zit te wachten. Een marketing automation tool kan u hulp bieden om dit proces te automatiseren.

Prioriteren van leads

Door lead scoring toe te passen bepaalt u waar de prospect zich bevindt in het aankoopproces en kunt u toewerken naar beter gekwalificeerde leads. U wijst punten toe die gerelateerd zijn aan het digitale gedrag van de prospect.

Voordelen marketing automation

  • Het realiseren van een marketing database met duidelijke profielen.
  • Segmentatie gebaseerd op expliciet en impliciet gedrag. Zo kunnen prospects alleen van relevante content voorzien worden.
  • Leads van hogere kwaliteit. Door lead sourcing toe te passen wordt er een beter inzicht verkregen in de bereidheid van een klant om een product of dienst te kopen. Marketing kan hierdoor de kwaliteit van leads verhogen die naar sales worden doorgestuurd.
  • In staat zijn campagnes te kunnen personaliseren zorgt voor hogere open-rates en click-trough-rates.

SalesFeed

SalesFeed maakt het mogelijk om uw rendement van marketing- en salesactiviteiten te verhogen. Zij faciliteren meer leads, meer inzicht en een grotere efficiency bij de opvolging van ontplooide activiteiten. In eerste instantie is het ontstaan om inzicht op te doen in kwaliteit en gedrag van doelgroepen die naar een website kwamen via een campagne. In tweede instantie voor het verkrijgen van goede salesleads. Inspiratie om het verder door te ontwikkelen waren enthousiaste opdrachtgevers met aanvullende wensen. De producten van SalesFeed zijn geschikt voor B2B opdrachtgevers van 1FTE tot multinationals. Zij leveren maatwerk voor elke opdrachtgever. Om eindgebruikers goed van dienst te kunnen zijn werk SalesFeed samen met diverse partners.

Reseller

Convins is reseller van SalesFeed. Wij zijn in staat SalesFeed te koppelen met ons CRM-systeem bij belacties. Samen met u zorgen we ervoor dat u alles uit uw leadkansen haalt. Wij zijn dé partner voor uw marketing- en salesafdeling. Nieuwsgierig wat we voor u kunnen betekenen? Neem gerust contact met ons op.