Waarom telemarketing nog steeds belangrijk is

Waarom telemarketing nog steeds belangrijk is

De marketingwereld verandert snel. Tegenwoordig zijn er veel verschillende communicatiemiddelen en nieuwe marketingmethodes. Telemarketing is een van de oudste en bekendste marketing strategie. Toch wordt telemarketing vandaag de dag nog wel eens onderschat en dat is zonde! Telemarketing is namelijk uitermate geschikt om leadgeneratie te bewerkstellen, verkoopafspraken te maken of om een klanttevredenheidsonderzoek uit te voeren. Door het inzetten van telemarketing maakt direct contact met uw relaties. Hieronder leest u waarom telemarketing nog steeds belangrijk is.

Direct

We leven in een wereld waar de marketingwereld continu in beweging is. Overal om ons heen zien we advertenties en onze inbox stroomt vol met nieuwsbrieven. Nu zijn advertenties en e-mailmarketing, mits op de juiste manier ingezet, ook effectieve methodes. Echter blijft de menselijke stem de beste manier om de mens te bereiken. Door telemarketing is de persoon aan de andere kant van de lijn op z’n minst bewust van jouw onderneming en met naamsbekendheid staat u al 1-0 voor.

Persoonlijk contact

Door middel van telemarketing komt u in direct contact met uw doelgroep. Met een goed telefoongesprek kunt u een relatie opbouwen met de mensen uit de doelgroep die er voor uw bedrijf toe doen. Dus luister goed, stel kritische vragen en win informatie in over hun wensen en behoeften.

Direct kunnen reageren

Doordat u met telemarketing in direct contact staat met uw doelgroep, kan er ook direct gereageerd worden op eventuele bezwaren en vragen. Wellicht dat de doelgroep al vragen had, maar nooit de moeite heeft genomen om deze aan u te stellen. Door proactief het gesprek in te gaan, kunt u de vragen beantwoorden en hiermee de doelgroep ook beter leren kennen.

Informatie verzamelen

Zoals hierboven al even genoemd kunt u door middel van telefonische acquisitie uw doelgroep beter leren kennen. Door vragen van uw leads te beantwoorden neemt u niet alleen bezwaren weg, maar schept u ook vertrouwen. Op deze manier kunt u de behoeften van de doelgroep in kaart brengen. Niet alleen schept u hiermee meer inzicht in de doelgroep over het algemeen, maar eventueel ook op persoonlijke niveau. Met telemarketing kunt u dus belangrijke informatie verzamelen.

Wanneer start u met telemarketing?

Wij kunnen ons voorstellen dat u ook graag wil beginnen met het opstarten van uw eigen strategie voor telemarketing. Dit kan bij Convins, hier werken we namelijk op basis van no cure, no pay. Op die manier kost het u nooit onnodig geld of energie. Voor u gebruikmaakt van onze professionele dienstverlening, is het aan te raden om eens vrijblijvend een offerte aan te vragen. Dit kan eenvoudig online. Ook is het vanzelfsprekend mogelijk om telefonisch contact op te nemen en de mogelijkheden door te nemen met een van onze experts. Wij voorzien u graag van passend advies en aanvullende informatie. Maak u maar vast klaar voor een groeiend klantenbestand! Vraag het maar na aan de tevreden klanten van Convins.