Tips om meer uit uw sales calls te halen

Tips om meer uit uw sales calls te halen

Het uitvoeren van telefonische acquisitie is niet altijd even makkelijk. Vooral bij koude acquisitie is dit erg lastig. Het is namelijk belangrijk om de prospect te interesseren met uw verhaal om zo goed uw pitch uit te kunnen voeren. Bij een telefonisch gesprek is het echter soms erg lastig, omdat u de non-verbale communicatie van de persoon niet kunt zien. Maar hoe kunt u dan wel meer halen uit uw sales calls? Wij geven u een aantal tips.

Start met het vertellen van uw doel

Om een goed gesprek te voeren moet het duidelijk zijn wat het precieze doel is van het gesprek. Het moet geen gesprek worden waarbij mensen denken: ´waar gaat dit gesprek over?´ Vertel daarom in het begin kort waarom u belt en wat het doel is van het gesprek. Daarbij is het natuurlijk niet noodzakelijk om tot in detail te treden dus houdt het breed.

Richt u op uw prospect

Het gesprek moet natuurlijk niet alleen gericht zijn op u. Het is daarom belangrijk om u te richten op uw prospect. Stel vragen waaraan duidelijk wordt wat zij graag willen bereiken en hoe uw bedrijf daarbij kan helpen. Daardoor wordt het een tweerichtingsverkeer gesprek en zal de prospect sneller overtuigd zijn.

Wees enthousiast over uw product of dienst

Wanneer u zelf enthousiast bent over uw product of dienst zult u dat ook sneller overbrengen op anderen. Daarbij maakt u dan ook sneller de andere persoon enthousiast en kunt u dat sneller overbrengen. Zorg er wel voor dat u de pitch goed voorbereidt en sterke punten noemt wat van belang kan zijn voor de prospect.

Telemarketing inzetten door Convins?

Wilt u uw telefonische acquisitie uitbesteden? Convins helpt u daar graag bij. Onze specialisten weten precies hoe ze dit moeten aanpakken en zorgen voor kwalitatieve leadgeneratie. Daarbij hebben wij een unieke aanpak en voeren wij een inhoudelijk gesprek met de prospect. Daarom is het voor ons belangrijk om uw bedrijf goed te leren kennen. Heeft u interesse of bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan nu contact op met de professionals van Convins!