Onze telefonische acquisitie tips

Onze telefonische acquisitie tips

Het opvolgen van leads om het klantenbestand uit te breiden, is nog het meest effectief middels telemarketing. Telefonische acquisitie is nog altijd één van de belangrijkste kanalen om uw klantenbestand uit te breiden. Door social media is de inzet van telemarketing teruggelopen, maar het is nog altijd een kanaal dat niet in je strategie mag ontbreken.

Telefonische acquisitie: direct en snel, maar ook lastig

Telefonische acquisitie, oftewel telemarketing,  is snel en direct: u heeft namelijk direct contact met uw lead en u weet gauw genoeg of de lead interesse heeft in een afspraak. Maar vergist u zich niet, het is ook heel lastig. Houd altijd in uw plan van aanpak rekening met het wekken van interesse. Als eerste is het namelijk heel belangrijk om interesse te wekken en te behouden, voor u overgaat op het maken van afspraken. Wil dus niet te snel, heb geduld en vergeet het doel van het gesprek niet.

Volg geen belscript, dat is té gemaakt

De specialisten van Convins werken nooit met belscripts. Wij vinden het namelijk erg belangrijk om de dialoog aan te gaan en dus moet het telefoongesprek in tweerichtingsverkeer plaatsvinden. Wij snappen dat het lastig is als het niet uw dagelijkse werk is. Schrijf dus voor uzelf op wat u in ieder geval in het gesprek benoemd wil hebben en wees flexibel in de onderwerpen in het gesprek. U kunt uiteraard wel het gesprek sturen, maar op sommige situaties bent u nooit voorbereid.

Weerstand: stop met verdedigen

Merkt u weerstand bij de lead? Ga dan niet de verdediging in, maar leef mee met de klant. Zeg dat u het snapt, dat u begrijpt waar het vandaan komt en weerleg de weerstand als dat mogelijk is met goede argumenten of oplossingen. Komen er vragen voorbij waar u even geen raad mee weet? Geef dan aan dat u het navraagt en daar later graag op terugkomt.

Stuur naar een vervolg

Stuur in het gesprek dat u heeft naar een vervolg! Dat hoeft niet gelijk een afspraak te zijn, het kan ook een volgend telefoongesprek zijn waar u terugkomt op vragen. Het sturen naar een vervolg doet u door aan het einde van een gesprek een datum en tijd proberen vast te stellen dat u terugbelt. Probeer het initiatief niet neer te leggen bij de klant, want dan is de kans groter dat u nooit weer iets terug hoort.

Besteed telemarketing uit aan specialisten

Heel veel bedrijven schakelen een externe telemarketeer in om hun klantenbestand uit te breiden. Convins telemarketeerspecialisten nemen u een hele hoop uit handen als het gaat om klantbenadering en de verkoop van uw product of dienst. Wij stellen een passende strategie op, die volledig past bij uw bedrijf, uw doelgroep en uw doelstelling. Na de telemarketingactie leveren we u alle informatie die wij verzameld hebben ter uitbreiding van het klantenbestand en mogelijke voorinformatie om deals te sluiten. Heeft u vragen over onze werkwijze? Schroom dan niet om contact met ons op te nemen!