Het voordeel van Mystery Calling

Het voordeel van Mystery Calling

Wilt u echt weten hoe goed uw telefonische dienstverlening is? Dan kan het verstandig zijn een mystery caller in te zetten. Zo komt u precies te weten hoe een gemiddeld gesprek er aan toe gaat en of bijvoorbeeld alle procedures juist worden gevolgd. Door het bedrijf telefonisch te benaderen als mystery caller, kunt u beoordelen hoe het gesteld is met de servicegerichtheid, klantgerichtheid en verkoopgerichtheid van uw medewerkers.

Inzicht in klantervaring

Bij een klanttevredenheidsonderzoek vraagt u de klant naar zijn of haar ervaring, maar om te weten hoe het echt is om klant te zijn is een mystery caller de ideale optie. Hoe wordt u te woord gestaan, doet de medewerker er alles aan om u te helpen en krijgt u de juiste informatie? Daarnaast kan het ook inzicht bieden in de klantreis. Is het makkelijk om de juiste persoon of afdeling aan de telefoon te krijgen, staat u (lang) in de wacht, zijn de telemarketeers goed te verstaan?

Waardevol voor medewerkers

Zoals gezegd weten de medewerkers niet dat het een mystery call betreft. Voor hen is het dus een gesprek als alle anderen. Hierdoor krijgt u een beter inzicht in hoe de medewerker het doet dan wanneer u een mock-up call met hem of haar doet, of wanneer u actief bij een gesprek meeluistert. De medewerker is zich dan erg bewust van uw aanwezigheid, wat kan leiden tot zenuwen en een ander gesprek dan gebruikelijk. Met mystery calls is dit dus niet het geval. Uiteindelijk draagt dit bij aan de klanttevredenheid en meer kennis bij uw medewerkers en levert het een hogere conversie op.

Hulp nodig bij mystery calls?

Bij mystery calling is het verstandig dat de mystery caller iemand is die uw medewerkers niet kennen. Daarom staan de ervaren specialisten van Convins voor u klaar om u daarbij te helpen. Wij bepalen samen met u waar in de mystery call op gelet moet worden en welke vragen er gesteld moeten worden. Met de concrete resultaten uit deze calls kunt u vervolgens uw telefonische dienstverlening verbeteren!