5 telemarketing tips voor meer B2B leads

5 telemarketing tips voor meer B2B leads

Wilt u meer B2B leads genereren? Dan is telemarketing de oplossing. Echter is het wel van groot belang om telemarketing op de juiste manier in te zetten. Vaak heeft u namelijk maar één kans om het juiste te zeggen, dus pak deze kans met beide handen aan.

1. Bepaal uw doelstelling

Om een gesprek te beginnen is het belangrijk om goed voorbereid te zijn. Bij een goede voorbereiding hoort natuurlijk ook een doel. Wat wilt u nou eigenlijk bereiken met het telefoongesprek en wat gaat u zeggen om diegene aan de telefoon te binden aan het gesprek? Er zijn een aantal voorbeelden van doelstellingen in B2b, zoals een aantal salesafspraken, een bepaald aantal uitnodigen voor een evenement of bijvoorbeeld antwoorden op onderzoeksvragen.

2. Bedenk wie u wilt spreken

Begin met denken welk bedrijf voor uw organisatie interessant kan zijn. Wanneer u dat op een rijtje heeft, is het belangrijk om te kijken wie u binnen dat bedrijf wilt spreken. Doe dus van tevoren goed research zodat u direct de juiste persoon te pakken heeft. Dit hoeft niet altijd per se een specifieke naam te zijn, maar wel iemand met een bepaalde functie.

3. Kies een unieke manier voor uw pitch

Het is natuurlijk erg belangrijk om goed voorbereid een gesprek in te gaan, maar daarbij ook de aandacht vast te houden. Wees dus uniek tijdens het pitchen. wees geënt op de DMU, branche of uw propositie wat u wilt voordragen en zorg ervoor dat dit ook bij de ander zo overkomt.

4. Zet een mail klaar

Vaak wordt aan het einde van het gesprek nog even opgesomd wat er nou precies besproken is. Het is dan ook belangrijk om alles nog even op de mail te zetten zodat beide partijen alles terug kunnen lezen en het voor beide partijen duidelijk is. Stel daarom een informatieve mail op zodat u alleen inhoudelijk alles nog kunt invullen.

5. Voer een echt gesprek

Nu alle voorbereiding gedaan is, is het tijd om daadwerkelijk het gesprek te voeren. Voer een echt gesprek en voer geen trucjes uit. Kom na uw introductie direct to the point en draai er niet omheen. Laat ook zien dat u zich heeft ingelezen in het bedrijf. En daarbij: een goede voorbereiding is het halve werk.

Telemarketing door Convins

Ondanks deze tips toch liever uw telemarketing uitbesteden? Dat kan bij Convins! Onze experts gaan graag voor uw bedrijf aan de slag. Laat uw gegevens achter op onze website, zodat wij u een voorstel kunnen doen voor een eventuele samenwerking. Zodra wij uw gegevens binnenkrijgen nemen wij contact met u op! Ga naar de ‘bel-me-terug’ button en wie weet gaan wij binnenkort voor u aan de slag. Wij kijken er in ieder geval al naar uit!