5 tips voor telemarketing

5 tips voor telemarketing

Telemarketing is erg belangrijk voor een organisatie. Hiermee kunt u namelijk gemakkelijk potentiële klanten benaderen en eventuele leads genereren. Natuurlijk is het wel belangrijk om te weten hoe u dit het beste kunt aanpakken, zodat u een grotere kans van slagen heeft om daadwerkelijk een afspraak in te plannen. In dit blog geven wij u een aantal tips.

1. Wat is uw doel?

Allereerst is het natuurlijk erg belangrijk om te bedenken wat het precieze doel nou eigenlijk is en wat u wilt bereiken. Zorg ervoor dat dit meetbaar gedefinieerd wordt, zodat u ook goed kunt zien of dit werkt.

2. Wie is uw doelgroep?

Het is handig om goed te weten wie nou precies uw doelgroep is. Op deze manier is het makkelijker om telemarketing in te zetten, omdat u doelgericht bedrijven gaat benaderen.

3. Speel in op deze doelgroep

Wat wil deze doelgroep precies horen zodat zij overstag gaan en klant worden? Probeer hier uw verhaal goed op aan te sluiten. Zijn er belangrijke trends en ontwikkelingen in hun branche? Geef zoveel mogelijk antwoorden op hun vragen en noem alle feiten die voor hen belangrijk zijn.

4. Een goed inhoudelijk verhaal

Een goed gesprek komt van twee kanten en juist daarom is het belangrijk om u goed voor te bereiden en u in te lezen in het bedrijf. Wat doen zij nou precies en waar kunt u het over hebben?

5. Noteer alle afspraken

Noteer alles wat er in het gesprek is afgesproken en kom dit vooral ook na. Alle namen en data mogen namelijk niet vergeten worden. Is er een afspraak uitgerold? Dan moet u dit ten alle tijden nog even per mail bevestigen, zodat het in ieder geval zwart op wit staat en beide partijen er vanaf weten.

Telemarketing door Convins

Wilt u toch liever telemarketing uitbesteden? Dat kan bij Convins! Onze specialisten nemen telemarketing graag voor u uit handen. Wij zorgen altijd voor een persoonlijke aanpak en zullen een goed inhoudelijk gesprek voeren met alle prospects. Daarbij werken wij volgens de no cure no pay methode, dus u betaalt alleen bij een kwalitatieve afspraak. Meer weten? Neem contact op of laat uw gegevens achter via onze website.