Het behoud van collega’s binnen een (telemarketing) organisatie

Het behoud van collega’s binnen een (telemarketing) organisatie

Vaak wordt ons de vraag gesteld hoe wij als organisatie zorg kunnen dragen voor een stabiele basis aan gekwalificeerd personeel, immers is het niet gebruikelijk dat een collega voor langere tijd werkzaam is bij een ( telemarketing ) organisatie.

Binden en boeien

Het onderwerp ‘’binden en boeien’’ is anno 2021 actueler dan ooit. Ondanks de pandemie is de economische situatie in vele branches rooskleuriger dan voorheen. Dit thema hebben wij sinds 2016 serieus omarmt en zorgt er tegenwoordig voor dat wij veelal positieve geluiden krijgen van onze eigen collega’s maar ook van onze klanten als ze in contact treden met Convins.

Aandacht

In mijn belevenis wordt dit thema te vaak gecoverd waarbij de werkgever kijkt naar het salarisstrookje terwijl onze ervaring is dat het voornamelijk zit in het stukje aandacht richting een collega, het nakomen van je afspraken, het zorg dragen voor een maandelijkse evaluatie met de collega waarbij je hoor en wederhoor toepast en ook vastlegt en uiteraard ook de kansen spot indien een collega wil doorgroeien en hier ook de potentie voor heeft.

Uiteraard gaat bovenstaand alleen werken wanneer je als werkgever de collega ook voorziet van een contract op eigen loonlijst waarbij wij in ieder geval bij wederzijdse tevredenheid de overeenkomst a.s.a.p. willen omzetten naar een vast contract.

HR: een vak apart

Daarnaast beschikken de meeste ondernemers vaak over specifieke kwaliteiten waarbij het vak HR toch echt een vak apart is waar andere kennis voor benodigd is. Als ondernemer kun je alles zelf willen uitvoeren, maar het aantrekken van juiste collega’s die nieuwe collega’s kunnen begeleiden i.c.m. regelmatig de inzet van een extern HR adviseur zorgt er ook voor dat het ziekteverzuim bij Convins al een aantal jaar onder de 1,8% procent ligt.

Thuisgevoel

Voor de meeste collega’s is werk ook een omgeving waarbij je het grootste deel van je week te vinden bent. Dit moet in de basis een plek zijn waarbij het overgrote deel met plezier gewerkt kan worden en waar men zich ook ‘’thuis’’ kan voelen. Vanuit Convins dragen wij hier onder andere aan bij door een ingerichte gym, lunch en fruit op het werk en waar nodig vitaliteitsondersteuning naar keuze.

De basis van succes

Op basis van ruim 12 jaar ondernemen zijn wij er wel achter gekomen dat het grootste goed zit in je eigen collega’s. Je kunt een nog zo’n mooi concept of product bedenken, uiteindelijk zit het succes in het team met wie je werkt.