Wat is het verschil tussen telemarketing en telesales

Wat is het verschil tussen telemarketing en telesales

Telemarketing en telesales zijn begrippen die veel voorkomen in de marketing. Maar wat betekent het nou precies en wat is het verschil tussen deze twee begrippen? In dit blog zullen wij u meer vertellen over de verschillende begrippen. Onder telemarketing verstaan we het telefonisch aanprijzen van uw goederen en diensten om potentiële klanten binnen te halen. Dit kan business to business maar ook business to consumer. Het hangt er maar net vanaf wat voor uw bedrijf werkt.

Wat is telesales?

Telesales is eigenlijk gewoon telefonische verkoop en de producten of diensten van uw bedrijf worden daarbij direct verkocht. Dit is dus een groot verschil met telemarketing, maar veel mensen weten het verschil niet. Bij telemarketing wordt er dus informatie geboden en daardoor interesse gecreëerd, terwijl bij telesales het direct verkocht wordt. Nu het verschil tussen deze twee begrippen duidelijk is, is het belangrijk om te kiezen welke methode u gaat gebruiken voor uw organisatie.

Telemarketing stimuleert telesales

Telemarketing kan helpen om nieuwe klanten te vinden of interesse te wekken rondom nieuwe klanten. Ook kunt u hierdoor een betrouwbare gegevensbron creëren voor het verkoopteam. Als u goede telemarketingcampagnes stimuleert heeft dat weer goede invloed op de telesales campagnes. Begin dus met het maken van een goede marketingstrategie zodat de telemarketing goed verloopt en het uiteindelijk verkoopteam de klant binnen kan halen. Door een hogere klantenkring wordt er ook een hogere omzet gehaald, wat weer leidt tot een groei van de organisatie.

Werken met Convins

Bij Convins zijn wij er om u te helpen met de telemarketing, bijvoorbeeld wanneer u er zelf eigenlijk geen tijd voor heeft. Wij bereiken in een korte periode uw leads en potentiële klanten, terwijl u zich bezig kunt houden met uw eigen taken. Voordat wij beginnen verdiepen wij ons natuurlijk eerst goed in uw bedrijf, zodat wij de potentiële klant kunnen voorzien van de juiste informatie. Inmiddels hebben wij voldoende ervaring en wij zullen na het gesprek de gegevens aan u doorgeven die u verder nodig heeft om de klanten binnen te halen. Uw verkoopteam kan vervolgens aan de slag gaan. Het voordeel van werken met ons is no cure no pay. Wij brengen alleen geld in rekening wanneer het uitdraait op een kwalitatief goede afspraak.

Conclusie wat betreft telemarketing en telesales

Om alles even kort samen te vatten is telemarketing en telesales dus niet hetzelfde. Bij telemarketing start u met het benaderen van prospects om informatie uit te delen en hopelijk contactgegevens te ontvangen, terwijl bij telesales er direct iets wordt verkocht. Beide manieren zijn effectief voor uw bedrijf, maar het hangt er vanaf wat voor dienst of product u verkoopt.