Waarom werkt telemarketing?

Waarom werkt telemarketing?

Zoals u in één van onze andere blogs heeft kunnen lezen, betekent telemarketing letterlijk marketing door middel van een telefoon. Dit blijkt dus één van de meest doeltreffende manieren om klanten aan te trekken en te binden. Echter klinkt dit veel simpeler dan dit daadwerkelijk is. Het hangt er namelijk vanaf wat uw doel is. Gaat u business to business te werk of wilt u liever consumenten bereiken? Dit kan ook al enorm verschillen in aanpak. Maar waarom werkt telemarketing nou eigenlijk en wat zou u precies moeten doen? U leest het hier.

De voordelen van telemarketing

Om te weten waarom telemarketing werkt, is het belangrijk om even duidelijk te weten wat nou precies de voordelen zijn van telemarketing. Met telemarketing heeft u direct en persoonlijk contact, waardoor u meteen weet waar u aan toe bent. Degene met wie u aan het bellen heeft, kan meteen zeggen wat hij of zij ervan vindt, maar dit kunt u ook vaak horen aan de intonatie. Zodra iemand erg enthousiast reageert, weet u vaak dat het goed zit. Daarnaast kunt u ook gericht een doelgroep aanspreken. De communicatie kan veel gerichter gaan door middel van een database met contactinformatie. Erg handig, want u hoeft niet meer iedereen klakkeloos te gaan bellen. Dit scheelt enorm in tijd, en tijd is geld. Telemarketing is dus relatief goedkoop

Wie doet telemarketing?

Telemarketing moet niet door zomaar iemand uitgevoerd worden. Diegene moet wel goed voorbereid zijn, veel of het eigen product of dienst weten en dit in combinatie met de wensen van de potentiële klant weten te verkopen. Deze persoon moet dus van koude acquisitie houden en daarom ook altijd een woordje klaar hebben. De specialisten moeten dus precies weten hoe ze dit aan moeten pakken, anders haalt u met telemarketing niks binnen. Niet alleen werkt telemarketing om nieuwe klanten binnen te halen, maar ook om meer te weten over de klanttevredenheid van de klant. Als u bijvoorbeeld een e-mail rondstuurt met een klanttevredenheid enquête, zal meer dan de helft dit niet invullen. Belt u de klant op, dan krijgt u direct antwoord. Telemarketing is dus een goede manier om aan uw benodigde informatie te komen.

Telemarketing inzetten

Wat is dus een goed antwoord op de vraag: waarom werkt telemarketing? De persoonlijke benadering naar de (potentiële) klant werkt goed. Zorg ervoor dat u uw praatje paraat heeft, zodat u direct ter zake komt. U kunt aan de reactie en de intonatie van de persoon merken of hij of zij geïnteresseerd is en daar bijkomend heeft u direct een reactie. U hoeft dus niet nog op antwoord op uw e-mail te wachten, waarbij u dat in de meeste gevallen niet eens krijgt.