Waarom investeren in telemarketing?

Waarom investeren in telemarketing?

Telemarketing is een manier om meer klanten binnen te halen. Dat is wat Convins ook voor u kan doen. Maar wat is telemarketing nou eigenlijk en waarom zou u daarin moeten investeren? Telemarketing is eigenlijk het uitvoeren van marketing via de telefoon. U belt (potentiële) klanten op, in de hoop dat een afspraak kunt regelen. Heeft u geen tijd om dit zelf te doen? U kunt ons om hulp vragen. Wij zorgen ervoor dat in korte tijd uw leads en potentiele prospects bereikt worden. Daarbij zijn er twee verschillende soorten telemarketing, namelijk business to business en business to consumer.

Het gebruik van persoonlijk contact

Veel mensen houden van persoonlijk contact. Er wordt vaak niet direct op een e-mail gereageerd en met telefoneren heb je eigenlijk geen keuze. Er zijn natuurlijk veel mensen die direct een telefoontje afwimpelen, maar als u de juiste mensen benadert en direct met een goede openingszin komt, zullen de meeste mensen geïnteresseerd zijn. Leadgeneratie gaat hierdoor een stuk sneller. Bij het gebruik van telemarketing is er dus veel persoonlijk contact, waar mening Nederlander wel van houdt. Aan de reactie van de ander kunt u vaak al peilen of u enigszins in de goede richting zit, of dat u uw marketingstrategie moet aanpassen, om deze klant binnen te halen of te behouden, want ja, u kunt telemarketing ook gebruiken voor al bestaande klanten. Doe dit bijvoorbeeld voor een klanttevredenheid onderzoek. Dit is erg belangrijk om klanten te behouden. Als zij niet geheel tevreden zijn, kunnen ze dit aangeven, zodat er direct wat veranderd kan worden.

Investeren in telemarketing

Als u besluit te investeren in telemarketing, kan er wellicht veel meer bij komen. Wanneer er meer klanten binnenkomen, heeft u meer omzet. Het is dus slim om telemarketing in te zetten, zodat er door middel van een kleine betaling een groter bedrag binnenkomt. U kunt zelf werknemers zetten op telemarketing activiteiten, maar u kunt dit ook uitbesteden, waaronder bij Convins. Let er dan wel op dat de specialisten weten wat voor aanpak ze moeten gebruiken en welke (potentiële) klanten ze moeten gebruiken, want niet elke strategie pakt bij iedereen goed uit. Het is daarom de kunst om tijdens het gesprek wellicht de strategie nog aan te passen, maar dat hangt af van de reactie aan de andere kant van de telefoon.

Benieuwd wat wij kunnen doen

Wilt u gaan investeren in telemarketing en bent u benieuwd wat de mogelijkheden zijn? Wij kunnen u van alles vertellen over onze werkwijze. Wij werken in ieder geval met een no cure no pay principe, dus u betaalt pas zodra er een goede afspraak uit is gekomen, maar ook pas na de afspraak. Dit maakt ons in ieder geval onderscheidend. Meer weten? Neem gerust even contact met ons op en wij vertellen u meer over telemarketing en de mogelijkheden voor uw bedrijf.