Is telemarketing effectief?

Is telemarketing effectief?

Als ondernemer denkt u continu na over manieren waarop u potentiële klanten of interessante zakenrelaties kunt bereiken. Hopelijk zet u hiervoor uw eigen ondernemersskills in en bent u actief op social media. Ook moet de kwaliteit van uw aangeboden diensten of producten voor klanten een reden zijn om klant bij u te blijven. Toch is dit vaak niet genoeg om het klantbestand te vergroten. Hiervoor is de inzet van direct marketing bewezen effectief. Welke vorm van marketing u kiest, hangt af van het doel. Een goede overweging is de inzet van telemarketing. Het is de meest persoonlijke vorm van marketing, waarbij u precies uw eigen boodschap kunt overbrengen. Daarbij hoeft het u niet onnodig veel tijd en financiële middelen te kosten. Zeker wanneer u dit uitbesteedt aan Convins, want hier werken we op basis van ‘no cure, no pay’.

Wanneer is telemarketing vooral effectief?

U wilt telemarketing inzetten om uw klantenbestand of relatiebestand te vergroten, daar bent u over uit. Het is dus aan te raden om deze activiteiten uit te besteden aan de specialist. Niet alleen omdat het u op die manier geen extra tijd kost, ook weten specialisten precies hoe ze deze klus het best aan kunnen pakken. Om telemarketing zo effectief mogelijk te maken, gaan zij vooraf met u in gesprek. Hierin bespreken jullie de doelgroep, de toon die hierbij past en natuurlijk het doel dat u voor ogen heeft. Dit doel hoeft niet alleen te zijn om nieuwe klanten aan te trekken. Telemarketing is ook een prima manier om bestaande klanten te blijven binden aan uw organisatie. U heeft op die manier de mogelijkheid om door te vragen over de tevredenheid of op een persoonlijke manier een aanbieding te doen. U schakelt dan wellicht de experts van Convins in als derde partij, voor uw (potentiële) klanten lijkt het alsof ze horen bij uw onderneming. Daarbij houden ze precies voor u bij wat de reactie van de ontvangers is. Op die manier heeft u aan het eind van het proces een administratie waarop u door kunt bouwen. Is telemarketing dus effectief? Ja, mits u het op de goede manier laat aanpakken. Het inschakelen van experts is daarbij aan te raden.

Stel uw vragen

Telemarketing is dus effectief, daar zijn we over uit. Ook weet u inmiddels dat de specialisten van Convins deze taak graag op zich nemen. Hoewel wij al kort hebben verteld hoe wij te werk gaan, is het vanzelfsprekend dat u graag meer informatie inwint. Daarom staan onze medewerkers voor u klaar met aanvullende informatie en passend advies. Het zou vreemd zijn als u ons daarover niet kunt bellen, dus wij staan telefonisch voor u paraat. Daarnaast zetten wij graag een verse kopje koffie voor u klaar om de mogelijkheden te bespreken.