Tips om irritaties te voorkomen tijdens telefonische acquisitie

Tips om irritaties te voorkomen tijdens telefonische acquisitie

Niet iedereen wordt even gelukkig als er wordt gebeld door iemand met een verkooppraatje. Het is dan ook aan u om ervoor te zorgen dat het een normaal gesprek wordt en diegene zich niet irriteert aan het feit dat u iets probeert te verkopen. Maar hoe zorgt u er dan precies voor dat het vanuit beide partijen een professioneel en inhoudelijk gesprek wordt? Wij geven u een aantal tips!

Wees jezelf en gebruik intonaties

Het is belangrijk om absoluut geen rol te spelen en dus gewoon uzelf te blijven. Wees vriendelijk, maar dus niet overdreven vriendelijk. Dit hebben andere mensen direct door en is dan ook een grote afknapper. Daarnaast is het ook belangrijk om uw stem goed te gebruiken.

Gebruik de ik-vorm

Daarnaast is het ook belangrijk om de afstand tussen jou en de gesprekpartner te verkleinen. Dit kun je doen door te praten in de ik-vorm en niet vanuit het bedrijf. Hierdoor zal het gesprek toch weer een stuk persoonlijker worden en is er niet veel afstand.

Leid niet af

Als laatste is het belangrijk om je volledig te focussen op het gesprek. Ga geen andere geluiden maken zoals tikken met je pen. Maak ook geen gebruik van stopwoorden, want dat is ook erg vervelend. Kom ter zake en wees duidelijk.

Een goede voorbereiding

Een goede voorbereiding is het halve werk. U kunt uzelf namelijk goed verdiepen in de DMU middels Google, de website van de prospect en LinkedIn. Hiermee kunt u en probeer je pitch uniek te maken en daadwerkelijk laten zien dat u zich goed heeft ingelezen.

Telefonische acquisitie uitbesteden? Convins helpt u graag!

Liever telefonische acquisitie uitbesteden? Dat kan bij Convins! Onze specialisten nemen graag de telemarketing voor u uit handen, zodat u zich kunt focussen op andere werkzaamheden. Wij weten als geen ander hoe wij telemarketing moeten uitvoeren. Neem daarom nu contact met ons op of laat uw gegevens achter via onze website. U kunt ook uw telefoonnummer achterlaten via de bel-mij-terug button. Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op en kunnen u natuurlijk meer vertellen over de mogelijkheden.