Telemarketing Drenthe

Op zoek naar telemarketing Drenthe in de B2B branche? Bij Convins verzorgen we zowel recruitment als verschillende soorten telemarketing voor diverse branches. Of uw bedrijf zich bevindt in Assen, Emmen, Hoogeveen of Meppel: Convins helpt u graag verder! Van leadgeneratie tot het opvolgen van beursleads en mailings of het doen van een klanttevredenheidsonderzoek. Ook als u op zoek bent naar professionals voor uw bedrijf in Meppel of Coevorden bent u bij Convins aan het juiste adres. Wij zijn het verlengstuk van uw organisatie door middel van telemarketing Drenthe. We vertellen u graag meer over Convins en over onze aanpak.

Verschillende soorten telemarketing

Bij Convins bieden telemarketing Drenthe aan voor uiteenlopende branches. Denk aan branches zoals ICT, accountancy, werving en selectie en online marketing. Afhankelijk van uw wensen en eisen gaan we bij Convins voor uw bedrijf in Meppel, Emmen, Hoogeveen of Assen aan de slag. Wilt u bijvoorbeeld weten of uw B2B klanten tevreden zijn over de service? Dan is het mogelijk om een klanttevredenheidsonderzoek uit te laten voeren. Maar het is bij Convins ook mogelijk om adressenbestanden te actualiseren, marketingacties uit te voeren of om relaties of toekomstige klanten uit te nodigen.

Geen belscripts, wel goede gesprekken

Bij Convins vinden we het belangrijk dat er goede gesprekken worden gevoerd. Daarom geloven wij niet in belscripts. Gesprekken moeten spontaan en soepel verlopen, niet aan de hand van een vooraf bepaalde tekst. Goede gesprekken zorgen voor een hogere conversie. Daarnaast is het gesprek van beide kanten leuker zodra de gesprekken spontaan en soepel verlopen. Bij telemarketing Drenthe bellen we altijd uit naam van de klant. Als de klant zelf belt, doen zij dit ook niet met een script. Wel vinden we het belangrijk dat onze medewerkers op de hoogte zijn van de belangrijkste informatie van de klant. Daarom werken we met productinformatiebladen.

Productinformatiebladen zijn geen scripts waar de beller van leest. Productinformatiebladen worden gebruikt om de bellers zo goed mogelijk te kunnen voorzien van alle relevante en belangrijke informatie van het bedrijf om een goed gesprek te voeren. Op deze bladen staat dus de meest belangrijke informatie van de klant. Denk hierbij aan de specialisaties van de klant, maar ook de Unique Selling Points (USP’s). De beller kan dan tijdens het gesprek zelf bepalen welke informatie hij of zij wil gebruiken, maar heeft alle belangrijke punten wel bij de hand. Op deze manier worden de gesprekken leuker én blijft het niveau van de gesprekken hoog.

Meer informatie over telemarketing Drenthe?

Bent u benieuwd wat we voor uw bedrijf kunnen betekenen op het gebied van Telemarketing Drenthe? Neem dan contact met ons op! We geven u graag meer informatie en vertellen u graag meer over al onze diensten voor telemarketing Drenthe in plaatsen zoals Assen, Emmen, Hoogeveen, Meppel of Coevorden.

Laten we van start gaan!

Tevreden klanten