Slapende klanten heractiveren

Slapende klanten heractiveren

Het meest waardevolle bezit dat u als organisatie heeft zijn uw klanten. Bestaande klanten kunnen door de juiste acties groeien of langer behouden blijven. Slimme marketeers zijn zich er van bewust dat klanten behouden een goede strategie is om de omzet te verhogen. Vaak is het percentage loyale klanten niet hoger dan 20% van het totale klantenbestand, maar juist dit percentage is voor 80% van de omzet verantwoordelijk. Inspanningen die een bedrijf verricht om bestaande klanten te behouden en vertrekkende klanten zo klein mogelijk te houden, noemen we ook wel retention marketing. Op de manier voorkomt u dat het werven van nieuwe klanten teniet gedaan wordt door het verlies van klanten. Een trouwe klant kan ook extra waardevol zijn voor een organisatie. Er is minder marketing nodig om aan een klant te verdienen. Tevens zijn trouwe klanten de ambassadeurs van uw bedrijf. Ervaringen zijn dan ook belangrijk voor uw reputatie. Een aantal mogelijke loyaliteitsacties:

  • Klanttevredenheid in kaart brengen
  • Productintroducties
  • Verrijken database
  • Qpt-in adressen verkrijgen

Up-en Cross-sell-acties

Aan de hand van een geavanceerde doelgroepanalyse kan bepaald worden wie uw klanten precies zijn. Klanten kunnen namelijk in omzet groeien, dus dit is een belangrijk punt. Daaropvolgend wordt vaak een goede strategie ontwikkeld om up-en-cross-sell-acties op te zetten. Dit resulteert in een aantoonbare en meetbare groei van de omzet.

Oud-klanten activeren

Slapende en oud-klanten zijn een goede bron voor marketingacties. Bovengenoemde acties zijn vaak succesvol op dit gebied. Ook het doen van een passende aanbieding voor een klant wanneer het contract bijna afloopt of het correct afhandelen van klachten zijn voor de hand liggende activiteiten. Klanten behouden wordt bepaald door diverse factoren. Contactmomenten en ervaringen zijn van invloed op de klanttevredenheid en kan ervoor zorgen dat een klant blijft of opstapt. Convins kan diverse activiteiten voor u inzetten om slapende klanten te heractiveren. Denk aan een klanttevredenheidsonderzoek of diverse marketingacties. Onze professionals werken resultaatgericht en zijn praktisch ingesteld met als doel uw organisatie naar een hoger level te tillen. Meer weten? Neem gerust contact op met Convins.