Geen tijd voor eigen recruitment?

Geen tijd voor eigen recruitment?

Als uw bedrijf sneller groeit dan verwacht kan het een behoorlijke klus worden om zelf nieuw personeel te vinden. U heeft daar zelf eigenlijk geen tijd meer voor, maar het is wel van belang dat u goede nieuwe werknemers werft. En het is natuurlijk ook geen eenvoudige opdracht, waar vind je de juiste kandidaten en hoe benadert u iemand? Het kan daarom goed zijn om dit proces van je onderneming uit te besteden. In deze blog beantwoorden we een paar vragen die vaak gesteld worden als het om het uitbesteden van recruitment gaat.

Weet de kandidaat wel welk bedrijf hem of haar benadert?

Recruiters zullen altijd bellen of mailen uit naam van uw bedrijf. Het zal dus lijken alsof iemand van uw bedrijf contact opneemt, de kandidaat weet niet dat dit door een externe partij gebeurt. Dit voorkomt verwarring en geeft de kandidaat gelijk het gevoel dat hij of zij serieus genomen wordt. Hiervoor kunnen telefoonnummers aangepast worden naar bedrijfsnummers en e-mailadressen aangemaakt worden met het juiste domein.

Betekent dit dat de sollicitatiegesprekken ook uitbesteed worden?

U kunt het uitbesteden van uw recruitment natuurlijk zo inrichten als u zelf wilt. Als u ervoor kiest om alleen het vinden van kandidaten over te dragen aan een extern bedrijf dan kan dat gewoon. Maar in sommige gevallen zult u ook de sollicitatiegesprekken, of de eerste ronde met sollicitatiegesprekken willen uitbesteden. Daar bent u geheel vrij in en is natuurlijk ook afhankelijk van de aard van de functie.

Hoe weet een recruiter wie matcht met mijn bedrijf?

Het is voor de externe recruiter natuurlijk ook van groot belang dat de juiste kandidaten bij u worden afgeleverd. De recruiter zal daarom dan ook uitvoerig met u in gesprek gaan voor de zoektocht naar nieuwe medewerkers begint. Pas als hij het bedrijf van binnen en buiten kent gaat hij aan de slag.

Recruitment uitbesteden aan Convins

Bij Convins weten we hoe belangrijk goed personeel is voor het succes van een onderneming. Onze specialisten gaan dan ook te werk alsof ze onderdeel zijn van uw onderneming, zijn van alles op de hoogte en weten precies welke kandidaat matcht met het bedrijf en de rest van het personeel. Meer weten? Maak eenvoudig een afspraak met ons, dan kunnen we samen aan de slag om ervoor te zorgen dat uw recruitment goed loopt.