Wat houdt telemarketing in?

Wat houdt telemarketing in?

Telemarketing is een manier om via telefoon jouw producten of diensten aan te prijzen. Dat weet iedereen. Maar is het wel zo makkelijk als het klinkt? Wat houdt telemarketing eigenlijk in? En wanneer is telemarketing nou echt effectief? Telemarketing is meer dan een telefoon pakken en vertellen wat je wilt verkopen. Er gaat een hele strategie aan vooraf. Zo is het goed om vooraf te bepalen wat u door middel van telemarketing wilt bereiken. Op basis daarvan kan er een marketingstrategie worden uitgezet. Ook is het belangrijk dat de juiste mensen namens uw bedrijf bellen. Goede marketeers weten welke toon ze aan moeten slaan om de potentiële klanten aan te spreken. Wij vertellen graag wat de fijne kneepjes van het vak zijn en wat de kunst is van goede telemarketing.

De kunst van goede telemarketing

Zeker wanneer uw bedrijfsverhaal mondeling moet worden doorgegeven, is correct taalgebruik van groot belang. Wanneer iemand onverstaanbaar is, haken potentiële klanten al gauw af. Daarbij hoort een positieve insteek. Een goede telemarketeer kiest dus positieve woorden en zoekt de klik met de persoon aan de andere kant van de lijn. Goed stemgebruik en een positieve houding zorgen voor een fijn gesprek. Telemarketeers zijn bij voorkeur enthousiast als ze uw bedrijfsverhaal overbrengen. Daarbij moet een monotone toonhoogte zoveel mogelijk worden vermeden, oftewel de juiste intonatie is van belang. Variëren in hoge en lage tonen houdt de aandacht van de potentiële klant erbij. Stopwoorden, twijfelwoorden en verkleinwoorden moeten ze hierbij vermijden, dit wekt veelal irritatie op. Het gebruik van een vast script is bij een goede telemarketeer absoluut uit den boze. Juist interactie werkt een prettig en positief gesprek in de hand. Natuurlijk moet wel het uiteindelijke doel in het vizier blijven. U vraagt niet voor niets kostbare tijd van de marketeer én de klant. De marketeer werkt dus gericht naar een einde toe, waarin de klant uiteindelijk is geïnformeerd, een beslissing tot aankoop of gebruik van diensten maakt. Op deze manier kunt u veel mensen bereiken op een persoonlijke manier, zonder dat het u als ondernemer extra tijd kost.

Specialisten aan het werk

Dat u nu weet wat telemarketing inhoudt en welke aspecten van belang zijn voor een goede uitvoering, betekent niet dat u er zelf tijd of zin in heeft. Dit, terwijl telemarketing wel kan zorgen voor een grotere klantenkring en meer aandacht. Een uitkomst is dan om specialisten in te schakelen om dit klusje voor u te klaren. Zij werken namelijk dagelijks in de telemarketing en weten daardoor precies wat voor u van belang kan zijn. Bij Convins draaien ze bijvoorbeeld geen standaard script af, maar vertellen het verhaal dat past bij uw bedrijfsverhaal. Door de juiste tone of voice te gebruiken en een afgebakend verhaal te vertellen, weten deze specialisten precies hoe ze uw potentiële klanten moeten aanspreken. Vraag vrijblijvend een offerte aan bij Convins en ontdek het zelf! De experts van Convins praten u graag bij over de mogelijkheden. Telefonisch natuurlijk, maar u kunt ook zeker even langskomen voor een vrijblijvend adviesgesprek.