Wat betekent telemarketing?

Wat betekent telemarketing?

U staat er misschien niet vaak bij stil, toch heeft u er waarschijnlijk geregeld mee te maken. Telemarketing. Het is een van de bekendste manieren van marketing. Hoewel het allang bestaat, blijkt het nog altijd een van de meest doeltreffende manieren om potentiële klanten aan te trekken en huidige klanten te blijven binden. Telemarketing betekent letterlijk marketing door middel van een telefoon. Telefonische verkoop dus. Echter, dit is iets te kort door de bocht. Bij telemarketing komt namelijk veel meer kijken dan alleen de telefoon pakken en een standaard praatje af te maken. We vertellen u graag wat telemarketing betekent en hoe de toekomst van telemarketing eruit ziet. Eerst nemen we je mee naar het begin van de telemarketing.

Manieren van telemarketing

De wijze van telemarketing die wordt ingezet hangt af van het doel. Wie wilt u bijvoorbeeld bereiken? Dit kan een consument zijn. U wilt hen vertellen over uw product of dienst en daarbij ze wellicht een goed aanbod doen of wijzen op een actie. Een ideaal doel om met telemarketing uit te voeren, deze aanpak is namelijk erg persoonlijk. De telemarketeer vertelt uw verhaal in de tone of voice die past bij uw bedrijfssfeer. Met de juiste intonatie, positieve houding en door jeukwoorden te vermijden, staan consumenten vaak open voor een informerend gesprek. Daarbij zijn mensen zijn in de gelegenheid vragen te stellen en direct een beslissing te maken. Dit kan u snel een aanzienlijk groter klantenbestand opleveren. Wellicht wilt u liever andere bedrijven bereiken. Business to business dus. Natuurlijk wilt u graag leads genereren en concrete afspraken met ondernemers maken. De persoonlijke aanpak van telemarketing is dan een goede manier. Dit kan bijvoorbeeld aan de hand van deelname aan een beurs of door een adressenlijst af te bellen. Telemarketing is tevens zeer geschikt om relaties uit te nodigen of enquêtes af te nemen. Door mondeling de vragen te stellen, krijgen de geïnterviewden gelegenheid om hun antwoorden veel uitgebreider of gedetailleerder te omschrijven. U krijgt dus een veel beter beeld van de algemene mening over uw onderneming.

Wanneer start uw marketingstrategie?

Wij kunnen ons voorstellen dat u graag zo snel mogelijk begint met het opstarten van uw eigen strategie voor telemarketing. Dit kan bij Convins, hier werken we namelijk op basis van no cure, no pay. Op die manier kost het u nooit onnodig geld of energie. Voor u gebruikmaakt van onze professionele dienstverlening, is het aan te raden om eens vrijblijvend een offerte aan te vragen. Dit kan eenvoudig online. Ook is het vanzelfsprekend mogelijk om telefonisch contact op te nemen en de mogelijkheden door te nemen met een van onze experts. Komt u liever langs? De koffie staat klaar, bijvoorbeeld op ons kantoor in Apeldoorn of Utrecht. Wij voorzien u graag van passend advies en aanvullende informatie. Maak u maar vast klaar voor een groeiend klantenbestand! Vraag het maar na aan de tevreden klanten van Convins.