Hoe werkt telemarketing?

Hoe werkt telemarketing?

Telemarketing. Iedereen heeft er wel eens mee te maken gehad, of het nu zakelijk of privé is. Oppervlakkig weet dus iedereen wat het is. Maar hoe werkt het precies? Dat leggen we graag uit.

Waarom werkt telemarketing?

Ondernemers maken sinds jaar en dag dankbaar gebruik van telemarketing. Waarom? Dat is eenvoudig. Omdat het werkt! Telemarketing werpt zijn vruchten af en dat heeft zo zijn redenen. Ten eerste hebben mensen graag een bestaand persoon aan de telefoon. Dit voelt persoonlijker en door de interactieve manier van benaderen krijgen mensen de gelegenheid om direct eventuele vragen te stellen. Dit geeft hen vertrouwen. Wel is het zaak om vooraf goed te weten welke boodschap u wilt overbrengen. Daarvoor is specialistische kennis nodig. Ervaren professionals weten namelijk precies welke strategie past bij uw doel en hoe u deze strategie kunt opzetten. Hierbij wordt altijd rekening gehouden met een natuurlijke manier van het overbrengen van uw boodschap, zodat het past bij de tone of voice van uw bedrijf. Belscripts zijn dus een absolute no-go!

Dit doet telemarketing

Niet alleen voor het werven van nieuwe klanten is telemarketing de ideale oplossing. Ook wanneer u het idee heeft meer persoonlijke aandacht voor uw klanten te moeten hebben of meer aandacht van klanten te genereren. Het reactiveren van bestaande klanten dus. U zorgt door een simpel belletje voor een reminder, waardoor u weer vers in het geheugen zit. Doe trouwe klanten bijvoorbeeld eens een speciale aanbieding, dit vergroot de tevredenheid direct. Weten hoe bestaande klanten uw service hebben ervaren? Ook hiervoor is een belletje namens uw bedrijf vaak erg gewenst. Door aftersale krijgen uw klanten de kans om tips of complimenten persoonlijk over te brengen. Telemarketing is dus persoonlijk en doeltreffend.

Vraag het de experts

Het klinkt natuurlijk allemaal eenvoudig. Maar achter de goede uitvoering van telemarketing schuilt een stevige strategie. Daarbij kost goede telemarketing een flinke tijdsinvestering. Om uzelf dit te besparen, is het aan te raden om gebruik te maken van de expertise van een derde. Op die manier profiteert u van de voordelen van telemarketing, zonder dat u er kostbare energie aan kwijt bent. Ook bent u er geen onnodige investering aan kwijt, want Convins werkt op basis van no cure no pay. Tevens kunt u gebruik maken van vast personeel en wordt er pas gefactureerd na een bezoekafspraak. Op die manier wordt er een persoonlijke werkwijze gecreëerd. Zeker omdat er geen vaste belscripts worden gebruikt. U vertelt dus echt uw eigen persoonlijke verhaal aan uw potentiële klanten. Wilt u eerst meer informatie alvorens u gebruikmaakt van de expertise van Convins? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan. Benieuwd naar hoe eerdere klanten de service van Convins hebben ervaren? Bekijk dan gerust de referenties op de website. Zo krijg u een goed beeld bij onze werkwijze.