Business-to-consumer telemarketing

Telemarketing
No Cure, No Pay

Business-to-consumer telemarketing

Business-to-consumer telemarketing van Convins is een dienstverlening in de breedste zin van het woord. Door een beroep te doen op deze service, kunt u de klanttevredenheid op allerlei manieren verhogen. B2C telemarketing stelt u in staat om te achterhalen waar de behoeftes van uw klanten liggen, hoe deze geoptimaliseerd kunnen worden en op wat voor manier u de klantretentie kunt verhogen.

Door B2C telemarketing uit te besteden aan onze vakspecialisten, kunt u zich blijven focussen op de zaken waar u goed in bent. Leg de verantwoordelijk in onze handen en we zullen ervoor zorgen dat u een heldere rapportage ontvangt, zodat u exact weet wat onze telemarketinggesprekken bewerkstelligd hebben. Wilt u meer weten over onze B2C telemarketing als dienstverlening? Lees dan gauw verder.

B2C telemarketing bij Convins

Bij Convins is alles erop gericht om business-to-consumer telemarketing een succes te laten worden voor onze partners. Onze specialisten zijn gepassioneerd in het vak, waardoor ze leadgeneratie tot in de puntjes beheersen. We houden altijd een kort lijntje met onze opdrachtgevers, zodat we weten waar de valkuilen en kansen liggen. Deze verdiepende gesprekken leveren ons inzichten op waar we op voort kunnen borduren. Voordat we de hoorn oppakken, scheiden we het kaf van het koren. Deze schifting stelt ons in staat om doelgericht aan de slag te gaan met uw potentiële klanten. Hierdoor verspillen we geen onnodige tijd aan klanten waar weinig te halen valt.

Klanttevredenheidsonderzoek

Een subdienst van onze B2C telemarketing, is het doen van klanttevredenheidsonderzoek. Hierbij voelen we klandizie telefonisch aan de tand, om uit te vogelen wat de koper als prettig en minder prettig ervaart aan uw product of dienstverlening. Onze beroepsprofessionals hebben jarenlang ervaring opgedaan in het vak van telemarketing, waardoor ze precies weten welke vragen zich uitbetalen in waardevolle responses.

Klanttevredenheidsonderzoek zorgt ervoor dat u beter in kaart kunt brengen of uw krachtinspanningen gezien worden en maakt u meer bewust van loyaliteit onder consumenten.

Service calls

De specialisten van Convins kunnen B2C telemarketing ook op een andere manier voor u uitvoeren, namelijk door middel van service calls. Hierbij nemen wij namens u contact op met klanten, om een afspraak in te plannen. Meestal zijn deze service calls gericht op een bepaalde dienstverlening, zoals stucen, sauzen of reparatiewerkzaamheden. We beheren de agenda’s van uw klusjesman en gaan op zoek naar een moment dat geschikt is voor beide partijen.

Convins

Naast het uitvoeren van service calls en klanttevredenheidsonderzoek, zijn de telemarketeers van Convins eveneens in staat om marketingacties voor u op te zetten. Dit zijn acties die erop gericht zijn om uw klantenbestand van een extraatje te voorzien, met als doel om de loyaliteit te verhogen. Bent u mogelijk geïnteresseerd in één van onze subdiensten van business-to-consumer telemarketing? Kom dan nu in contact met ons!

Vraag een voorstel aan

De tevreden klanten van Convins

De gedreven professionals van Convins pakken elke uitdaging met beide handen aan. Onderstaande bedrijven gingen u al voor en ondervonden grote voordelen van de toegewijde service en telemarketing van Convins.

Wilt u meer informatie over wat wij voor u kunnen betekenen? Leg uw uitdaging aan ons voor en wij bespreken graag de mogelijkheden.

Voorstel aanvragen

Convins in cijfers:

8.8 als beoordeling
2009 oprichtingsjaar
100+ opdrachtgevers
50+ medewerkers