4 redenen op telemarketing uit te besteden

4 redenen op telemarketing uit te besteden

Telemarketing uitbesteden of zelf regelen? Een outbound of in-house telemarketeer? That’s the question! Vaak lijkt het goedkoper om het binnen uw bedrijf te regelen, maar toch is dit niet altijd het geval. We vertellen u er graag meer over.

1. Kosten

In eerste instantie lijkt het vaak voordeliger om telemarketing niet uit te besteden. Een contract met een andere partij kan al snel duizenden euro’s kosten, maar bent u er direct wanneer u een in-house telemarketeer inhuurt? Helaas ook niet, want er komen nogal wat kosten bij kijken. Denk aan extra kosten voor trainingen, werving en selectie, werkplek, vakantiedagen en sociale voorzieningen. Ook hier kunnen duizenden euro’s per jaar voor gerekend worden. Hier zijn verder nog geen handelingen voor uitgevoerd overigens. Een team van professionele telemarketeers kan dan ineens een stuk aantrekkelijker zijn.

2. Werkervaring

Een goede telemarketeer word je alleen door tijd, ervaring en inzicht. Bij een telemarketingbedrijf, zoals Convins, worden medewerkers uitgebreid getest. Op deze manier brengen wij de denkpatronen en andere aspecten in kaart die van belang zijn om de werkzaamheden als telemarketeer uit te voeren. Besteedt u telemarketing uit aan professionals, dan weet u zeker dat u te maken heeft met experts op het gebied van telefonische marketing.

3. Kennis van zaken

Serieuze prospects van kwaliteit worden alleen gevonden dankzij telemarketeers die zich vooraf verdiept hebben in zowel het bedrijf als de doelgroep. Bij Convins nemen we bijvoorbeeld alleen contact op met een beslisser binnen een organisatie. Dit is veel effectiever en zo verspillen we geen kostbare tijd. Er zijn telemarketingbedrijven die zich houden aan vaste belscripts, wij niet. Onze telemarketeers houden er juist van een inhoudelijk gesprek te voeren en vragen eerlijk en oprecht te beantwoorden. Wij gaan de dialoog aan.

4. Flexibiliteit

Een echt telemarketingbedrijf is flexibel. Hiermee bedoelen we dat we veel goede afspraken voor u regelen, indien nodig. Is deze behoefte even iets minder wegens ziekte of vakantie? Geen probleem, bij Convins spelen we hier altijd goed op in. Daarnaast werken wij met ons eigen CRM-systeem die speciaal ontwikkeld is voor telemarketing. Het aanmaken van relevante bellijsten is dus niet nodig. Telemarketing uitbesteden heeft als voordeel dat u de beschikking heeft over uitgebreide rapportagemogelijkheden. Denk aan leadcores en webtracking. Ons systeem update prospectgegevens continu zodat iedere lead optimaal is.

Kortom, het uitbesteden van telemarketing kan in eerst instantie duurder lijken, maar het is vaak een stuk efficiënter, effectiever en goedkoper dan kiezen voor een in-house telemarketeer! Convins bespreekt graag de mogelijkheden met u!